Odbili sudjelovati u minuti šutnje za žrtve terorističkih napada: Saudijci se ispričali zbog ponašanja svojih nogometaša

Foto: Snimka zaslona

Nogometni savez Saudijske Arabija ispričao se zbog ponašanja svojih reprezentativaca koji su uoči utakmice protiv Australije odbili sudjelovati u minuti šutnje za poginule u nedavnom terorističkom napadu u Londonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjem terorističkom napadu u Londonu poginulo je osam osoba među kojima i dvoje Australaca.

Prije početka utakmice australski nogometaši su se okupili na sredini terena i stali jedan uz drugog zagrljeni kako bi odali počast stradalim sunarodnjakinjama, no njihovi suparnici su nastavili trčkarati i međusobno se dodavati, ne pokazujući ni najmanju namjeru da se priključe minuti šutnje.

Nogometni savez Saudijske Arabije objavio je kako “duboko žali i ispričava se za uvredu”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Igrači nisu imali namjeru iskazati nepoštovanje na žrtve, niti svojim ponašanjem uznemiriti njihove obitelji niti bilo kojeg pojedinca. Nogometni savez Saudijske Arabije osuđuje svaki čin terorizma i ekstremizma,” navodi se u priopćenju.

Australija je pobijedila 3-2 izjednačivši se na ljestvici skupine s Japanom i Saudijskom Arabijom, dva kola prije kraja. Sve tri ekipe imaju po 16 bodova. Prve dvije reprezentacije će izboriti direktan plasman na SP u Rusiji 2018. dok trećeplasirana ekipa seli u dodatne kvalifikacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.