Odermatt slavio u Söldenu, Zubčić 12. na otvaranju sezone

Foto: fah

Švicarac Marco Odermatt, prošlogodišnji osvajač Velikog kristalnog globusa, pobjednik je veleslaloma u Söldenu, prve utrke u novoj sezoni Svjetskog kupa, dok je hrvatski skijaš Filip Zubčić zauzeo 12. mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo mjesto osvojio je Slovenac Žan Kranjec sa zaostatkom od 76 stotinki, a treći je bio Norvežanin Henrik Kristoffersen koji je za Odermattom zaostao 97 stotinki.

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić, nakon devetog mjesta u prvoj vožnji, veleslalom je završio na 12. poziciji zaostavši za pobjednikom 1.67 sekundi.

U prvoj vožnji nastupio je Samuel Kolega završivši na pretposljednjem, 63. mjestu. Za najbržim Odermattom zaostao je 5.56 sekundi. Startalo je 70 skijaša, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.