Odgovor Amerikancima koji su se narugali rukometu: ‘Ne samo da bismo ih pobijedili već nam ne bi zabili više od deset pogodaka’

Foto: snimka zaslona

Posljednjih je dana glavna tema u sportskim krugovima bila emisija ESPN-a “Highly Questionable” u kojoj su se Amerikanci grubo našalili s rukometom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mislim da bih bio dobar. Igra se s malom loptom kojom se dodaješ uokolo i onda je baciš u gol. Kao nogomet, ali s rukama”, rekao je Jay Cutler, a voditelj je dodao da bi Cutler, LeBron James i Patrick Mahomes, zvijezda novih NFL prvaka Kansas City Chiefsa, bez problema osvojili olimpijsko zlato.

Uslijedile su brojne reakcije rukometaša.

“Mogu samo ponuditi jedan korektan izazov. Neka oni skupe igrače američkog nogometa i košarkaške NBA lige koji misle da mogu igrati rukomet, a suprotstavit će im se naša reprezentacija koja je u Atlanti 1996. godine osvojila olimpijsko zlato. Ne samo da bismo ih pobijedili već nam ne bi zabili više od deset pogodaka. A mi bismo protiv njih igrali bez ijednog treninga. Pazite, to su danas sve 50-godišnjaci, ali uvjeren sam da bismo Matošević i Losert na vratima, Perkovac, Saračević i Goluža na vanjskih pozicijama te Smajlagić i ja na krilima, odnosno Jović na mjestu kružnog napadača lako ostvarili pobjedu”, rekao je Patrik Ćavar za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kao prvo nikad ne bih komentirao sport koji ne poznajem, a pogotovo koji ne razumijem. Njihove izjave su u najmanju ruku smiješne. Kako bi oni nekoga pobijedili kada nemaju pojma o taktici i pravilima. Lopta za rukomet jako se razlikuje od košarkaške ili lopte za američki nogomet. Uvjeravam vas da bi rukometni kadet bolje baratao loptom nego današnji NBA košarkaš koji cijeli život trenira tehniku šuta za košarku, jer tehnika šuta za rukomet potpuno je druga priča”, kaže Veselin Vujović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.