Odjeci velikog hrvatskog trijumfa u Berlinu, ali i kritike: ‘Antre Rebić poput strijele, Niku Kovača poštujemo kao stručnjaka i čovjeka’

Foto: fah

Nogometaši Eintrachta, koje još uvijek kao trener vodi bivši hrvatski izbornik, Niko Kovač, priredili su senzaciju u finalu njemačkog Kupa i to na krilima još jednog Hrvata, Ante Rebića. Eintracht je slavio 3:1, a nogometaši Bayerna nisu skrivali nezadovoljstvo suđenjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, kod rezultata 2:1 za Eintracht, glavni sudac, Felix Zwayer, je propustio suditi čisti kazneni udarac za Bayern, iako se odlučio posavjetovati s VAR-om te je nakratko napustio travnjak. Kazneni udarac nije na kraju dosuđen, a sam Niko Kovač priznao je kasnije da je jedanaesterac uistinu bio.  Dosuđen je tek udarac iz kuta. U kazneni prostor Eintrachta stigao je golman Bayerna Sven Ulreich, što se pokazalo lošim potezom. Naime, nakon kornera, koji je dosuđen umjesto jedanaesterca, gol Bayerna ostao je prazan u kontri je Eintracht preko Mijata Gaćinovića zabio za konačnih 3:1 i veliko slavlje Eintrachta. Prva dva pogotka djelo su hrvatskog reprezentativca Ante Rebića.

Na dodjeli trofeja Eintrachtu u Berlinu nije bilo nogometaša Bayerna, što su neki povezali sa znakom protesta protiv suđenja, međutim, trener najboljeg njemačkog kluba, Jupp Heyckes, tvrdi kako se zapravo radi o nesporazumu.

“Iskreno, očekivao bih da nam je netko od službenih osoba, da li iz Bayerna ili netko od čelnika DFB-a, rekao da trebamo pričekati uručenje trofeja. Mislim da se ništa nije desilo namjerno. U tom trenutku uopće nisam razmišljao o tome, inače bih rekao svojim igračima da ostanu na terenu. Neki su igrači ostali, ostao je i sportski direktor. Sve je to bio jedan nesporazum…’‘ Sportski direktor Bayerna, Hasan Salihamidžić, također nije mogao sakriti ljutnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napadač Bayerna Thomas Müller smatra da njegov klub nije pokazao nepoštovanje prema Eintrachtu. Njemački reprezentativni napadač između ostaloga je rekao:

“Ne razumijem zašto se sada po tome uopće raspravlja. Eintracht je sportski zaslužio trofej. Nije to bio znak nepoštivanja . Bilo je dovoljno teško što smo morali proći kroz špalir iako smo izgubili, mislim da oni nisu bili tužni jer nismo slavili s njima.”

Nakon utakmice Mats Hummels bio je skeptičan prema video – tehnologiji te je, između ostaloga rekao kako ona ove sezone nije donijela ništa posebno njemačkom nogometu, a redovito se koristi u Kupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne, nisam vidio situaciju kod jedanaesterca . Čuo sam da se priča o tome, nešto sam i pročitao. Suigrači kažu da se čuo snažan udarac kod faula. Ali, to nam ne pomaže… Gubio sam finala s jednom, dvije pogrešne odluke za Bayern, a sada i protiv Bayerna”, bio je iskren Hummels, koji se također osvrnuo na situaciju kod drugog gola Ante Rebića, kad je naš napadač nevjerojatnom brzinom prošao kroz obranu Bayerna.

Rebić je proglašen najboljim igračem utakmice, s pravom s obzirom na činjenicu da je zabio dva gola i bio stalna prijetnja golu Bayerna.

“Nama je nešto nedostajalo danas na mnogim pozicijama. Trebali smo puno ranije riješiti utakmicu. Rebić je užasno brz , ostavio me je dva, tri metra za sobom. Niki je isto jako brz, ali ni on se nije mogao nositi s Rebićem. Rebić je brz kao strijela i to je ono na čemu je Eintracht polagao nade. On u isto vrijeme bježi od nekoliko igrača, jednostavno, brzina je njegova velika prednost . Razmišljao sam trebam li pokušati uklizati, nekako doći do lopte, ali sam shvatio da ću vjerojatno biti isključen ako ne zahvatim loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trebat će mi nekoliko dana da se oporavim od ovoga. Jesam li trebao ostati na dodjeli pehara nakon utakmice? Nekoliko sam puta u karijeri otišao ranije u svlačionicu, nema to nikakve veze s nepoštivanjem . Nitko nam nije rekao ‘morate ostati’. Jednostavno je jedan od nas krenuo prema svlačionici, a ostali su ga slijedili kao pačići. Ma ne, nema to veze s manjkom respekta. Nije bilo nikakvih scena, mislim da ni oni nisu manje sretni jer ih mi nismo gledali kako podižu trofej.”

Kakvo je mišljenje Hummelsa o Niki Kovaču nakon što je Bayernu, svom budućem kubu, ”uzeo” trofej ispred nosa?

“Poštivali bi Kovača kao trenera i stručnjaka i da nije osvojio ovaj trofej. Meni osobno to ne pravi nikakvu razliku , moje mišljenje o njemu je uvijek bilo dobro,” kazao je korektni Hummels.

Joshua Kimmich se također osvrnuo na činjenicu da je Niko u oproštaju s Eintrachtom osvojio trofej, prvi ovog kluba nakon trideset godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nije mi važno je li on osvojio što ili nije. Volio bih da sam ja osvojio taj kup, Kovač ionako sljedeće sezone kreće od nule .”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.