Odlazak nakon sjajne sezone: Čime je to Mandžukić zaslužio i kamo sada?

Foto: fah

Kako smo već pisali jedan od već sad najboljih hrvatskih napadača svih vremena, bivši hrvatski reprezentativac, Mario Mandžukić, mora napustiti redove ”vječnog talijanskog prvaka” – Juventusa. Naime, navodno je novi trener Stare dame, Maurizio Sarri, rekao kako više ne računa Marija Mandžukića. Hrvat je tako, nakon briljantne prošle sezone, obaviješten da traži – novi klub…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, vijest donosi Corriere di Torino, a ona nije neočekivana, već se duže vrijeme kroz medije provlače spekulacije o tome kako Mandžukić nije tip igrača kakve preferira Sarri, mada se Mandžo dokazao prošle sezone te je sjajno igrao u tandemu s Ronaldom, nakon Ronalda bio je možda i najbolji igrač Juventusa.

“Potrebni su nam veliki igrači, a na nama je da ih organiziramo kako bi dali maksimum. U posljednjih 30 metara pitaju se talentirani igrači. Ronaldo, Dybala, Douglas Costa koji je potencijalno vrhunski igrač, još nije eksplodirao i ne igra u kontinuitetu. Potrebno je poći od tih vrlo talentiranih igrača i konstruirati sve oko njih.”, rekao je novi trener Juventusa te je dodao:

“Oni mogu puno pružiti u napadačkoj igri, a defenzivu moramo organizirati u skladu s oni što pružaju. Razliku stvaraju talentirani igrači, od njih se kreće”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, trener Juventusa zaboravio je kako se proveo jedan ”talentirani” Dybala u dresu Argentine kada je na prošlom Svjetskom prvenstvu naletio na Hrvatsku predvođenu Modrićem i Mandžukićem. Dybala se praktički nije ni vidio.

Koliko je (ne)korektno to što radi Sarri ne treba previše komentirati, a očekuje se i burna reakcija dobrog dijela navijača Juventusa čiji je naš nogometaš na neki način sportski idol. Uostalom, najbolniji poraz Juventusa prošle sezone bio je onaj u Ligi prvaka koji je rezultirao ispadanjem od Ajaxa. Tada, naime, za Juventus nije igrao Mandžukić, neki od ”talentiranih” igrača koje je Sarri nabrojio – jesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kamo će dugogodišnji hrvatski reprezentativac nakon što ga se odrekne Juventus?

Kina je prema svemu sudeći sad realnija opcija, više ionako ne igra za reprezentaciju, a igrao je u velikim europskim klubovima, sve osvojio. No, tome unatoč Mandžukiću se navodno ne ide iz Europe. Najozbiljnija opcija je Dortmund i vice prvak Njemačke – Borussia, međutim, talijanski mediji tvrde da bi Mandžo najradije u Premiership.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.