Odlazi li Davor Šuker? Kao nasljednika mediji nameću čovjeka koji je svojedobno kaznio Ljubu Pavasovića-Viskovića!

Foto: fah

Već se nekoliko dana kroz medije provlači informacija, ili spin, o navodnom odlasku proslavljenog bivšeg hrvatskog reprezentativca Davora Šukera s čelnog mjesta HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapravo sve je krenulo kada je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović nedavno tijekom posjete novog predsjednika UEFA-e Slovenca Aleksandra Čeferina primila čelnika krovne europske nogometne organizacije, ali ne i Davora Šukera, tom je prilikom predsjednica rekla da nogomet nisu samo transferi igrača. Neki su mediji takav stav šefice države okarakterizirali kao odricanje politike od Šukera, iako predsjednica nije nikad govorila o kadroviranju u HNS-u, niti se miješala u rad Hrvatskog nogometnog saveza, a na utakmice je redovito odlazila kao navijačica hrvatske nogometne reprezentacije. Međutim,  kad smo već kod toga, predsjednice ide na utakmice kada igra hrvatska reprezentacija bez obzira na sport. Kolinda Grabar Kitarović, kao što vjerojatno hrvatska javnost dobro zna, odlazi na utakmice rukometne, košarkaške reprezentacije, dakle, ne samo kada je nogomet u pitanju.

Zadnjih dana uglavnom se u medijima piše o ”misterioznom nestanku” predsjednika HNS-a Davora Šukera, što se povezuje s njegovim navodnim skorim odlaskom. Navodno se kao nasljednik u jednom trenutku ozbiljno pojavilo ime bivšeg predsjednika HNS-a Branka Mikše. Mikša je bio predsjednik HNS-a u vrijeme kada je Hrvatska osvojila treće mjesto na svijetu, 1998. godine u Francuskoj. Izbornik Vatrenih tada je bio Miroslav Ćiro Blažević i upravo je on na jednoj lokalnoj televiziji nakon razgovora s Mikšom jasno opovrgnuo konstrukciju da bi se Mikša mogao vratiti. Naime, Ćiro je doslovce rekao kako mu je Mikša izjavio ”da je njihovo vrijeme prošlo”. Naravno, iako ima manje godina od Ćire Mikša nije mlad, posla u HNS-u je jako puno. Odluka Mikše posve je logična, bez obzira na emocije.

Jedan od žešćih kritičara Davora Šukera i Zdravka Mamića Duško Grabovac se također ne želi upustiti u avanturu zvanu HNS, tako da mediji traže novo riješenje. Spominje se ime Saše Pavličića Bekića, no, on je favorit tek dijela medija i to onih koji su posljednjih godina svim sredstvima, dobrim dijelom i nekorektno, nasrtali na vodstvo HNS-a. Saša Pavličić Bekić je inače pravnik te disciplinski sudac HNS-a, ali i deklarirani Dinamovac i navodno veliki protivnik Zdravka Mamića. Navodno ga podržavaju Hajduk te Rijeka, izravni Dinamovi konkurenti u HNL-u, navodno su čak i sastanci predstavnika hrvatskih klubova na tu temu već održani u Zagrebu. Koliko se daleko došlo nemoguće je u ovom trenutku znati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saša Pavličić Bekić se ne želi izjašnjavati o medijskim spekulacijama kada je njegov angažman u HNS-u u pitanju. Očekivano, on ionako nije sklon medijskim istupima.

Podsjetimo, Pavličić-Bekić  2011. godine zastupao je bivšeg košarkaša i reprezentativca Mateja Mamića, u postupku potraživanja dugova od strane Cibone. Malo bolji poznavatelji sporta, ali i javnog života, pamte ga i kao odvjetnika zaklade Ana Rukavina. No, javnosti je možda najpoznatiji kao bratić bivšeg reprezentativca, nažalost danas pokojnog,  Dubravka Pavličića, legendarnog ”Čileanca” iz Bobanove i Šukerove generacije.

Ne tako davno kaznio je kontroverznog Ljubu Pavasovića-Viskovića s 5 tisuća kuna novčane kazne, zbog njegovih izjava o suđenju na utakmici Slaven Belupo – Hajduk. Vlasnik je samostalnog odvjetničkog ureda u zagrebačkoj Bednjanskoj ulici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.