TKD Savez: Zašto se baš sada traži Nobilova ostavka?

Foto: fah, montaža narod.hr

Predsjednik TKD Jastreb Zagreb, odvjetnik Krunoslav Pradegan uputio je otvoreno pismo predsjedniku Hrvatskog taekwondo saveza Antu Nobilu, Upravnom i Nadzornom odboru HTS-a i u kojem zbog niza nezakonitosti i nepravilnosti u radu, evidentnih kršenja statuta i nezakonitih postupanja ljudi iz administracije i vodstva HTS-a, poziva predsjednika Nobila kao odgovornu osobu podnijeti ostavku na sve dužnosti u taekwondo sportu, a to je predsjednik Saveza i Upravnog odbora HTS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Odvjetnik Pradegan traži Nobilovu ostavku zbog niza nezakonitosti i nepravilnosti u vođenju HTS-a

U razgovoru za Narod.hr pojasnio je detalje.

“Sad se događa jedan montirani proces, formalnog naziva po regulativama saveza ‘stegovni postupak’, u režiji osoba iz HTS-a, za koje je odgovoran Nobilo. Rezultat bi trebao biti uklanjanje tih osoba iz sporta. Poticaj za izlazak u javnost s ovim zahtjevom je upravo činjenica da se to događa”, rekao je za Narod.hr Pradegan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ja sam odvjetnik 25 godina. Imam jedan naravni instinkt, a ne samo stručni, da branim onoga tko je napadnut. Ovdje su napadnuti oni koji su objektivno pravični i dobro rade. Imam stručno znanje da ih obranim jer ih se napada pravnim sredstvima. Napada ih vrh HTS-a. Tržim od njihovog pretpostavljenog da po objektivnoj odgovornosti odgovara na način da podnese ostavku”, pojasnio je.

“Branim napadnute da ih se ne bi onemogućilo u onome što rade. Ne postoji stegovni sud nego pod krinkom nekakvih drugih formacija, personalnih naravno, vode postupak u kojem žele nešto napraviti na štetu klubova u Hrvatskoj”, dodao je.

Pojasnio je i navode o lažiranju podataka za dobivanje novčanih državnih nagrada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Određene osobe koje provode rabote protiv klubova su one koje su lažno prikazivale podatke da bi se domogle državnih nagrada u sportu. Državne nagrade u sportu se dobivaju kad neki natjecatelj postigne uspjeh. Tad se od države traži za određenu medalju određeni iznos. Uz tu osobu savez tog sporta predlažu neke druge osobe koje su zaslužne uz tu osobu i koje isto dobivaju novčane nagrade. Tu se osobe iz današnjeg vrha HTS-a lažno predstavljale i dobivale državne nagrade”, ispričao je.

“Kad se osoba na administrativnoj funkciji prijavi kao zaslužna stručna osoba uz sportaša za državnu nagradu, a tu bi trebao biti trener, fizioterapeut… i zbog lažnog prikazivanja podataka dobije državnu nagradu, koja se u pravilu sastoji od novčanog iznosa od više desetaka tisuća kuna, onda je to skandal. Kad je taj skandal razotkriven onda su te osobe dale ostavku. Vrlo brzo su ponovno postavljene na iste funkcije”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.