Oglasio se sudac koji nije priznao gol Ronaldu u Beogradu: ‘Ispričao sam se izborniku Santosu’

Foto: Snimka zaslona

Još uvijek traju rasprave vezane uz nepriznati očito regularni pogodak Cristiana Ronalda na Marakani u utakmici Srbije i Portugala. Portugalac je, podsjetimo, pucao u posljednjim sekundama utakmice, lopta je prešla gol-liniju, međutim sudac Danny Makkelie nije pokazao na centar. Takva odluka suca izazvala je žestoku reakciju Ronalda, a oglasio se i nizozemski sudac, koji je uputio ispriku Portugalcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Uvijek naporno radimo kako bi donijeli dobre odluke. Ali u dugovoru s FIFA-inom politikom mogu samo reći da sam se ispričao izborniku Santosu i cijeloj reprezentaciji”, rekao je Makkelije te je dodao:

“Kada se dogode ovakve stvari sigurno nismo zadovoljni.”

I ova situacija u Beogradu, na Marakani, pokazala je kolika je greška jer se u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo ne koristi VAR tehnologija te “goal-line” tehnologija. UEFA je priopćenjem objasnila da je za to kriva pandemija koronavirusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“UEFA je 2019. godine predložila FIFA-i uporabu VAR tehnologije u kvalifikacijama za SP. Međutim, utjecaj pandemije koronavirusa na operativne i logističke sposobnosti naveo je UEFA-u da odgodi primjenu VAR-a u grupnoj fazi Europske lige, kao i da povuče prijedlog za korištenje VAR-a u europskim kvalifikacijma.

“VAR se nije koristio niti u grupnoj fazi Lige nacija prošle jeseni i zbog toga se do sada nije koristio u utakmicama grupne faze kvalifikacija reprezentacija koje igraju pod okriljem UEFA-e”, navodi se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.