OIM: Nikola Obrovac osvojio zlato na 50 m prsno

Foto: fah

Mladi, 16-godišnji hrvatski plivač Nikola Obrovac osvojio je zlatnu medalju u disciplini 50 m prsno na Olimpijskim igrama mladih u kineskom Nanjingu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obrovac je u finalnoj utrci opravdao rezultate iz polufinala i kvalifikacija u kojima je bio najbrži (27.97) te popravio 11 godina star apsolutni hrvatski rekord Vanje Rogulja (28.08).

U finalu je Nikola bio još brži te sada novi hrvatski rekord iznosi 27.83 sekundi. Srebro je pripalo Venecuelancu Claverieu koji je bio 11 stotinki sporiji od Obrovca, dok je brončani Rus Čupkov za pobjednikom zaostao punih 60 stotinki.

Zanimljivo je da bi se 16-godišnji hrvatski plivač s rezultatom koji mu je donio zlato u Nanjingu plasirao i u polufinale seniorskog EP-a, koje se istovremeno održava u Berlinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlatna medalja Nikole Obrovca treće je najsjanije odličje za mlade hrvatske sportaše na ovim Igrama. Prije Nikole zlatom su se okitile Brigita Matić u judu i Ivana Babić u taekwondou.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.