Oko sokolovo zadovoljno suđenjem: Mateo Beusan analizirao i prokomentirao derbi na Maksimiru!

Foto: Snimka zaslona

U emisiji Stadion HRT-a Oko sokolovo javne televizije Mateo Beusan komentirao i analizirao suđenje u 14. kolu HNL-a. Beusan je uglavnom imao samo riječi hvale za suđenje te je, između ostaloga, rekao: ‘Pratimo prvenstvo od devetog kola i možemo konstatirati da je ovo kolo najbolje odsuđeno…” Treba spomenuti kako je 14. kolo obilježio i veliki derbi Rijeke i Dinama na Maksimiru, modri su zasluženo slavili, a suđenje je bilo na vrhunskoj razini, što tvrdi i Beusan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Igor Pajač iz Zeline odsudio je derbi kola između Dinama i Rijeke izvanredno”, tvrdi Beusan. Sudački ekspert iz Dubrovnika ipak je izdvojio nekoliko detalja.

“U devetoj minuti Rijeka je povela golom Maxwella Acostyja koji je Pajač priznao nakon višeminutnih konzultacija s pomoćnikom. Zaleđa nije bilo ni u kojem trenutku te akcije”, kazao je Beusan nakon čega je dodao.

“Čestitam sucu utakmice koji je potvrdio svoju prvobitnu odluku da je to regularan gol…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hilal Soudani je u 29. minuti izveo aut s krive pozicije, s poprečne umjesto uzdužne crte. Pajač je naredio da se izvođenje auta ponovi i bio je u pravu. U nastavku akcije Dinamo je izjednačio…

Komentirao je Beusan i 29. minutu te činjenicu da je najbolji igrač Dinama Hilal Suodani izveo aut s krive pozicije, odnosno, s poprečne umjesto uzdužne crte.  Sudac utakmice naložio je Sudaniju da se izvođenje auta mora ponoviti, u nastavku akcije Dinamo je protiv Rijeke stigao do izjednačenja.

“Da je Soudani to namjerno napravio, to bi bilo nesportsko ponašanje. Ali on je gubio, nije razmišljao gdje se nalazi. Ivan Mance isključen je zbog prigovora i gestikulacije prema tribini da je to “dvostruka kruna”, poručio je Mateo Beusan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Idući detalj vezan je uz 2. minutu sudačke nadoknade kada je Leonardo Sigali srušio Jakova Puljića na sredini terena. Beusan smatra kako se radilo o čistom prekršaju, dok je u 68. minuti Zoran Kvržić opravdano dobio žuti karton zbog starta na Danija Olma, jednog od najboljih igrača derbija.

”Pajač mu je pokazao da je to treći uzastopni prekršaj, to je opravdano”, koji je prokomentirao i dugu pauzu suca iz Zeline.

“Meni nije jasno da je Pajač imao ogromnu pauzu od 30 dana iako je u međuvremenu sudio Kup. Ima sudaca koji imaju velike greške, a sudili su više utakmica…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Beusan se osvrnuo i na utakmicu u Koprivnici između Slavena i Hajduka, koja je završila 0:0, jedna od zamjerki je i činjenice da su igrači obje momčadi imali slične dresove. “Mogli su biti drugačiji, sigurno ovo otežava suđenje. Jasno je da igrači moraju biti u vidljivo različitim bojama, golmani posebno. No skrećem pozornost da, ako je televiziji sporna boja, pogotovo ako nije sunčano vrijeme, što je ovdje bio slučaj, onda producent televizijskog prijenosa može zatražiti od suca da se promijene dresovi…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.