Okuplja se i mlada hrvatska reprezentacija: ‘Očekujem sve pobjede do kraja’

igor bišćan
Foto: HNS

Mlada hrvatska U-21 reprezentacija okupila se uoči dviju utakmica na početku uzbudljive završnice kvalifikacijskog ciklusa za Europsko prvenstvo, protiv San Marina u Zagrebu ovog četvrtka, odnosno Grčke u Patrasu 13. listopada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Igor Bišćan pun optimizma najavljuje sljedeće ispite svoje momčadi.

“Očekujem da ćemo pobijediti sve utakmice do kraja kvalifikacijskog ciklusa. Situacija je vrlo jednostavna, nimalo lagana, ali jednostavna, a govori da to moramo kako bismo se plasirali na Europsko prvenstvo. Na žalost, ni u tom slučaju ne ovisimo isključivo o sebi samima, ali s četiri pobjede će naši izgledi biti puno veći.”, kaže Bišćan koji zbog koronavirusa nije mogao sjediti na klupi tijekom rujanskih utakmica.

“Bilo je specifično i čudno, nije mi to baš najbolje sjelo, jer sam se radovao utakmicama. Dečki su sve super odradili, odigrali su jako dobru utakmicu protiv Grčke i ozbiljnu, tvrdu utakmicu protiv Češke. Najvažnije je da smo poslije tih dviju utakmica ostali u utrci za plasman na Euro, što znači da su ciljevi bili ostvareni.”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

San Marino je uvod u konačni rasplet.

“Velika je razlika u kvaliteti momčadi San Marina u odnosu na reprezentacije Grčke ili Škotske. Taktička priprema utakmice neće biti toliko bitna, koliko psihološka. Dobra stvar je to što u utakmici protiv San Marina možemo kalkulirati po pitanju minutaže, odmora i rekuperacije nekih igrača koji su došli iz svojih klubova u kojima su neki bili opterećeni više, a neki manje. To nam daje mogućnost da se na najbolji mogući način pripremimo i, što je moguće svježiji, dočekamo utakmicu s Grčkom. Slično će biti i uoči sljedećih akcija kada budemo igrali protiv Škotske i Litve. Pritom se iskreno nadam da će nam ta posljednja utakmica protiv Litve biti presudna.”.

Pod pretpostavkom da će mladi Vatreni uspješno apsolvirati dvoboj s autsajderom San Marinom, Bišćan je svjestan da ga u Grčkoj očekuje sasvim drukčija utakmica u odnosu na onu varaždinsku istih suparnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mislim da će iz te utakmice puno veću pouku izvući Grci, njihov uvjerljiv poraz i naša izražena dominacija više će poslužiti momčadi koja je tu utakmicu izgubila. Nama je jako bitno da nas ta utakmica u kontekstu igre i rezultata ne prevari, ne smijemo se opustiti, jer nas to može skupo koštati. Moramo, dakle, zaboraviti rezultat i način na koji smo došli do njega. Naravno da smo svjesni naše kvalitete, dečki su osjetili da smo bolji od Grčke, ali pristup kakav smo imali u prvoj utakmici bit će neophodan da opet budemo pravi. Uspijemo li u tome, opet ćemo biti bliže pobjedi.”, zaključio je Bišćan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.