Olimpijac Filip Jurišić: Olimpijske igre pa ženidba, prioriteti!

Foto: snimka zaslona

Novi hrvatski olimpijac u jedrenju Filip Jurišić ispred hangara Jedriličarskog kluba Mornar u Splitu podijelio je dojmove s posljednje regate u Francuskoj koja mu je donijela kartu za Pariz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na moru ljuti suparnici, na kopnu veliki prijatelji. Filip Jurišić-Gašo i Tonći Stipanović vodili su cjelogodišnju bitku pod jedrima za olimpijski plasman u klasi ILCA 7, nekadašnjem laseru. Odluka je pala na posljednjoj regati u francuskom Hyeresu. Jurišić je obranio devet mjesta prednosti pred Stipanovićem i stigao do vize za Pariz.

– Biti u sjeni Tonća, najboljega, koji ne pušta tu svoju prednost nikako, koji se bori, bio je izazov. Doživjeli smo svašta, sve skupa to proživljavali i mi i naši bližnji i eto tako je ispalo, rekao je Jurišić.

– 26 godina sam u ovome, šest olimpijskih igara sam prošao, medal racea, ali ovoliko presinga i emocija što je bilo ova zadnja dva tjedna nikad nisam doživio, istaknuo je Jozo Jakelić, trener JK Mornar Split.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stipanović je nastupio na olimpijskim igrama triput. Okitio se dvjema olimpijskim medaljama, srebrom u Riju i Tokiju. Jurišić će pak s nepune 32 godine upisati svoj olimpijski debi na regatnom polju u Marseilleu.

Ovu godinu je ostvario sve snove, Olimpijske igre i ženidba.

– Šime Fantela mi je pričao i njegova Višnja da oni nisu htjeli staviti pritisak u olimpijskoj godini. Ako ne bude dobro i to da ne bude stres. Antonija i ja smo rekli bit će dobro, vjerovali smo i naravno Olimpijske igre, pa onda ženidba, prioriteti. Zezam se, našalio se Jurišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No ni Tonći nije još za jedriličarsku mirovinu. Neće tako lako odustati od Olimpijskih igara u Los Angelesu 2028.: – Ne bih rekao da je još gotovo. Moram se malo odmoriti, doći sebi i onda vidjeti želim li i mogu li dalje.

– Nismo mi još gotovi. To je Tonći. Taj njegov špirit. To volim. To je guralo njega, a gura i mene, dodaje Jurišić.

I neka s tim upornim, nesalomljivim dalmatinskim špiritom, odnosno duhom, Filip Jurišić doplovi do svoje prve olimpijske medalje, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.