Finale prije finala na Allianz Areni: Može li neuništivi Modrić do novog najvećeg trofeja?

Foto: fah

Ponovno je sportska, nogometna javnost diljem Europe svjedočila jednom nogometnom spektaklu u završnici Lige prvaka. Naime, u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka igrali su u Muenchenu Bayern i Real Madrid, završilo je 2:2, što dovoljno govori kakav se zapravo nogomet igrao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za hrvatski nogomet itekako je značajna činjenica da je u ovom dvoboju divova sudjelovao i jedan Hrvat. Dakako, govorimo o legendi Reala i hrvatske nogometne reprezentacije Luki Modriću, koji je ušao s klupe, ali je s nekoliko poteza pokazao svoju vrhunsku klasu. Dakle, naš Luka i dalje je motor Kraljevskog kluba. I ponovno su to shvatili navijači Reala.

Real – mačka sa devet života

Bayern je, barem je takav dojam poslije burnih devedeset minuta, bio bolji na terenu, no jedan je čovjek ipak bio tragičar njemačkog kluba. Radi se o stoperu Kimu, koji je skrivio dva gola te se Real, kao mačka koja ima devet života, spasio poraza i na kraju iz dvoboja usprkos remiju izašao pobjednički. Real se toliko puta u svojoj bogatoj povijesti izvlačio iz samog ponora i na tom putu uspinjao se na vrh Mont Blanca.

Naime, u Madridu se očekuje spektakl, ništa, dakako, nije gotovo, ali je Kraljevski klub, inače najtrofejniji klub Lige prvaka, nekoć Kupa prvaka, ipak nešto bliže još jednom finalu. Uostalom, madridski div izbacio je u četvrtfinalu aktualnog europskog prvaka engleski Manchester City, a to onda dovoljno govori o samoj kvaliteti  Reala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spektakl i finale prije finala

Na minhenskoj Allianz Areni nogometaši Bayerna i madridskog Reala su odigrali prvu polufinalnu utakmicu koja je još jednom potvrdila kako se zapravo sudar ove dvojice divova s pravom tretira kao finale prije finala. Tradicija, osvojeni trofeji, završnice najjače klupske nogometne lige svijeta, kvaliteta samih igrača, sjajna publika, vrhunsko zanimanje diljem Europe, tome govore u prilog.

Doista je šteta što poslije svega ipak jedan klub mora ispasti. Tko god ispadne najbitnije je za Hrvate da Ligu prvaka osvoji – Hrvat, naravno, u ovom slučaju ponovno se nadamo kako će to biti neuništivi kapetan Vatrenih Luka Modrić. Zaslužio je Kralj kraljeva madridskog diva otići na spektakularan način, na način na koji cijelim putem ide kroz svoju karijeru na Santiago Bernabeu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.