Oni koji su mu mjesecima spremali otkaz: Niko Kovač se ispred Rummeniggea i Salihamidžića obratio igračima…

Foto: fah

Bivši hrvatski izbornik, Niko Kovač, kako su pisali njemački mediji, posjetio je zajedno sa svojim bratom Robertom igrače Bayerna poslije nekorektnog otkaza koji su hrvatskom treneru dali čelnici njemačkog kluba nakon poraza u Frankfurtu od Eintrachta 5:1 u prošlom kolu njemačkog prvenstva. Braća Kovač i nakon ne baš korektnog postupka čelništva kluba ponijeli su se gospodski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč tom porazu Bayern je i dalje blizu vrhu Bundeslige, zaostaju četiri boda, dok u Ligi prvaka Bavarci iz tri utakmice imaju maksimalan broj bodova, uz spektakularnu pobjedu u Londonu protiv aktualnog europskog doprvaka Tottenhama 7:2. Tada je Rummenigge slavio, ali ni tada nije pretjerano hvalio Niku Kovača, gotovo sve zasluge pripisao je igračima.

O posjetu Kovača igračima Bayerna izvijestila je i službena stranica kluba (dolje niže u članku… ). Naime, braća Kovača posjetila su igrače prije posljednjeg treninga u pripremi za večerašnju utakmicu 4. kola Lige prvaka protiv Olympiacosa na Allianz Areni.  Podsjetimo, u prošlom kolu ova dva protivnika u Grčkoj odigrala su zanimljivu utakmicu, a slavio je Bayern (3:2), tada je na klupi još uvijek bio Niko Kovač.

“Ispred Karla-Heinza Rummeniggea i Hasana Salihamidžića, Kovač se obratio igračima i zahvalio im na godini i pol uspješne suradnje. Igrači su se također zahvalili. Tijekom tog razdoblja, Kovač je u Bayern donio tri trofeja, naslov prvaka države, Kup i Superkup.“, stoji u službenom priopćenju Bayerna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Niko Kovač imao je ugovor do 2021. godine s Bayernom, no, od samog starta dio njemačkih medija, predvođenih Bildom, a bio je tu i nimalo zaostajao – Sport1, ”sapunao je dasku” hrvatskom treneru. Rummenigge i Salihamidžić javno su preko njemačkih medija, indirektno, preko svojih kanala, puštali informacije koje su se odnosile na potencijalne Kovačeve nasljednike, tako se i saznalo da je Kovačev izgledni nasljednik i prvi favorit Rummeniggea trener Ajaxa Erik Ten Hag,  a svog favorita imao je i Salihamidžić, koji posljednjih mjeseci uglavnom papagajski ide za Rummeniggeom i ponavlja sve što legenda njemačkog nogometa servira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo također kako će u ime otpremnine Bayern bivšem hrvatskom izborniku morati isplatili devet milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.