Oproštaj jednog od najomiljenijih i najvećih hrvatskih napadača Ivice Olića: ‘Odlazim čiste savjesti…’

Foto: fah

Jedan od najboljih, ali i najomiljenijih, hrvatskih napadača u posljednjih petnaestak godina, Ivica Olić, odlučio je objesiti kopačke o klin, kako se to popularno kaže u svijetu nogometa. U razgovoru za njemački Bild Olić je, između ostaloga, rekao: “Spreman sam objesiti svoje kopačke o klin. Mislim da mogu napustiti nogomet čiste savjesti…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivica Olić od aktivnog igranja nogometa oprašta se u dresu njemačkog trećeligaša, 1860 Münchena. Odlazi u trenutku kad je sudbina kluba potpuno neizvjesna, s obzirom kako je jedan od najstarijih njemačkih klubova izgubio profesionalni status i sljedeće će se sezone vrlo vjerojatno natjecati u četvrtoj ili nižoj ligi. Naime, vlasnik kluba, Jordanac Hasan Ismaik, nije želio platiti traženi iznos za licencu za natjecanje u trećoj njemačkoj nogometnoj ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Ivica Olić u karijeri je igrao u velikim klubovima, s Bayernom igrao finale Lige prvaka, bio jedan od najboljih igrača njemačkog diva. Igrao je za Herthu, Zagreb, Dinamo, CSKA Moskvu, HSV, Bayern i Wolfsburg. Naslove prvaka je osvajao i sa Zagrebom 2002. godine te zatim s Dinamom, CSKA-om i Bayernom.

Za reprezentaciju Hrvatske Ivica Olić igrao je trinaest godina, od 2002. do 2015. godine, u tom razdoblju odigrao je 104 utakmice i zabio 20 golova. Nezaboravna je njegova utakmica i debi na svjetskim prvenstvima u Ibarakiju (SP u Japanu i Južnoj Koreji) 2002. godine kada su Vatreni slavili protiv Italije 2:1. Strijelci su bili Ivica Olić i Miki Rapaić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.