Oproštaj od Cice Kranjčara: Devedesetih mu dio medija zamjerao bliskost HDZ-u predsjednika Tuđmana

Zagreb, 02.03.2021. - Mural Zlatku Kranjčaru u zagrebačkom naselju Ferenčica, ispred kojeg građani ostavljaju zapalenje sviječe. foto HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ/ abu

Bit će tužan, ali dostojanstven, mnogi će reći baš kakav i treba biti, oproštaj od legende hrvatskog i zagrebačkog nogometa Zlatka Cice Kranjčara. Bivši igrač Dinama, bivši hrvatski reprezentativac, bivši hrvatski izbornik i bivši trener Dinama, bio je simbol jednog vremena, najprije kao nogometaš, a onda i kao trener. Dobar dio nazovi hrvatskih medija Cici Kranjčaru su zamjerali tijekom devedesetih bliskost s tadašnjom vlašću, odnosno HDZ-om dr. Franje Tuđmana. Danas, kada se brojni Hrvati, pa čak i oni koji ne vole pretjerano nogomet, malo tko spominje tu činjenicu, jer Cico je od legendarne Ćirine 82. do danas ostao tek Cico, jednostavno velikan hrvatskog nogometa, pravi ”fakin zagrebački”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako pišu Sportske novosti na pogreb u 15 sati na Mirogoju moći će se doći poštujući epidemiološke mjere, dakle nošenje maski na licu i koliko je god moguće fizički razmak, ali kao i na sprovodu gradonačelnika Bandića, moći će se hodati u povorci do posljednjeg Cicina počivališta.

Komemoraciju je organizirao GNK Dinamo uz sugestije i konzultacije s obitelji, koju je predstavljao Niko Kranjčar, a detalje ispraćaja na Mirogoju obitelj, dok je klub osigurao grobno mjesto u Aleji velikana.

Foto Snimka zaslona
Foto: Facebook/HNS
Foto: Snimka zaslona
Zagreb, 02.03.2021. – Mural Zlatku Kranjčaru u zagrebačkom naselju Ferenčica, ispred kojeg građani ostavljaju zapalenje sviječe.
foto HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ/ abu
Zagreb, 02.03.2021. – Mural Zlatku Kranjčaru u zagrebačkom naselju Ferenčica, ispred kojeg građani ostavljaju zapalenje sviječe.
foto HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ/ abu

Uvodno bi na komemoraciji trebao biti prikazan desetminutni film o Cici Ivana Blažička, nakon čega će govoriti predsjednik kluba Mirko Barišić, zatim Miroslav Blažević, potom Zorislav Srebrić i na kraju Niko Kranjčar. Pozvano je stotinjak ljudi, među ostalima Velimir Zajec, Marko Mlinarić, Štef Deverić, Tomo Ivković, Zvone Boban, pa predstavnici šampionske generacije Zagreba Antonio Franja, Dalibor Poldrugač i Joso Bulat, bivši izbornici Mirko Jozić i Ante Čačić, ministrica sporta Nikolina Brnjac, glasnogovornik Vlade Marko Milić…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.