(FOTO) Oproštaj već u osmini finala EuroBasketa: Težak poraz Hrvatske protiv Rusije, razočarali gotovo svi osim Bogdanovića

Foto: fah

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija na drugom je EuroBasketu zaredom završila nastup porazom u osmini finala, u Istanbulu je bolja od Hrvatske bila Rusija sa 78-101 (25-23, 21-19, 26-15, 21-29).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije dvije godine u Lilleu po Hrvatsku je bila kobna Češka koja je pobijedila sa 80-59, a i u Istanbulu se ponovila slična situacija. Hrvatska je u prvoj eliminacijskoj utakmici potpuno podbacila, osim Bojana Bogdanovića niti jedan igrač nije bio raspoložen za igru. Posebno je uočljiv bio izostanak učinka Darija Šarića, on je u pet utakmica u skupini imao prosjek od 7.4 skokova i 2.8 asistencija, a u nedjelju je sakupio samo dva skoka i jednu asistenciju.

Nerješiva enigma za hrvatsku obranu bio je Aleksej Šved koji je utakmicu završio sa 27 koševa i 12 asistencija, dok je Bogdanović susret završio sa 28 pogodaka.

Rezultati susreta osmine finala EuroBasketa košarkaša u Istanbulu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Subota, 9. rujna:
Slovenija – Ukrajina 79-55
Njemačka – Francuska 84-81
Finska – Italija 57-70
Litva – Grčka 64-77

Nedjelja, 10. rujna:
Latvija – Crna Gora 100-68
Srbija – Mađarska 86-78
Španjolska – Turska 73-56
HRVATSKA – Rusija 78-101

Raspored četvrtfinala:
Utorak, 12. rujna:
Slovenija – Latvija
Njemačka – Španjolska

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srijeda, 13. rujna:
Rusija – Grčka
Italija – Srbija

Raspored polufinala:
Četvrtak, 14. rujna:
Njemačka/Španjolska – Slovenija/Latvija

Petak, 15 rujna:
Italija/Srbija – Grčka/Rusija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za 3. mjesto 17. rujna
Finale – 17. rujna

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.