Optimizam s pokrićem uoči Islanda – Hrvati briljiraju u Europi: Konstantna forma Dejana Lovrena, Nikole Kalinića, Andreja Kramarića……

Foto: Twitter

Dejan Lovren u ovom trenutku jedan je od hrvatskih nogometaša najkonstantnije forme, koji već mjesecima igra na visokoj razini, još se uvijek se čeka pravi bljesak hrvatskog stopera i zvijezde Liverpoola u reprezentaciji, prava je prilika Island 12. studenog na praznom Maksimiru. Derbi je to kupine koji sasvim sigurno još uvijek neće ništa odlučiti, ali koji bi tijek kvalifikacija mogao usmjeriti u pravcu koji to žele hrvatski navijači s obzirom na trenutni poredak na ljestvici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Lovren je zapravo sve češće strijelac za svoj klub, što je kod obrambenih igrača neuobičajena pojava. Dejan Lovren je zajedno sa suigračem Joelom Matipom protiv Crystal Palacea napravio nešto što za kultni engleski klub nitko nije napravio već 48 godina, dakle, dvojica stopera zabila su na jednoj utakmici, kao što su to prije 48 godina u pobjedi protiv Leicestera 4:0 napravili Ron Yeats i Tommy Smith. Nema dvojbe da će se na Otoku o tome puno pisati, pa i onda kada jednom neki drugi stoperski tandem sruši pothvat Lovrena i Matipa, ako ne prije a onda ponovno 48 godina.

Vrlo je važan za Lovrena pobjednički pogodak s obzirom kako je njegovim kiksom C. Palace zabio gol i tako zakomplicirao život Liverpoolu. Srećom, hrvatski nogometaš iskupio se na pravi način.

Bio sam ljutit, definitivno jako ljutit. Igrači su me pitali u svlačionici: ‘Što si želio napraviti nakon gola?’. Moj odgovor je bio: ‘Skočiti u publiku’. Ne znam zašto. Kamo? Među navijače Palacea? Ne znam. Bio je to trenutak koji nisam zaslužio. Rekao sam sam sebi da to nije moguće, radim prenaporno da napravim takvu grešku. Jednostavno sam zaboravio i nastavio igrati. Želio sam zabiti taj gol“, bio je otvoren Lovren, koji se ipak suzdržao od bacanja u publiku s obzirom kako bi neki takav potez mogli protumačiti kao teatralan, a danas malo tko voli teatralnost, iako je Liverpool novom pobjedom zadržao vrh ljestvice uz bok s Arsenalom, Manchester Cityjem, koga mnogi ne bez osnova smatraju prvim favoritom Premiershipa.  Koliko je to dobro za englesku ligu drugo je pitanje s obzirom kako je Barcelona nedavno u Ligi prvaka pregazila City pokazavši da engleski nogomet danas nije na razini kojoj je bio prije nekoliko godina. Nešto nedostaje, pri vrhu jesu, no, sam vrh trenutno je nedostižan. Barcelona i Real još uvijek su prejaki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utrci smo. Sjajno je biti u toj poziciji, no moramo nastaviti raditi. Ako želite biti prvak ili u top četiri, morate dobivati male utakmice, kao što smo mi dobili u subotu ili kao što je ona sljedeća protiv Watforda“, poruka je hrvatskog reprezentativca, igrača koji je jedan od nekoliko hrvatskih reprezentativaca koji ove jeseni briljiraju igrom na europskim travnjacima, prije svega treba se sjetiti velike forme Nikole Kalinića,napadača Vatrenih koji drži Fiorentinu u igri i to u svim natjecanjima, vraća se Mario Mandžukić, proigrao je Pašalić u Milanu, svoje mjesto u Realu pronašao je Mateo Kovačić, iskoristivši pritom činjenicu da je zbog ozljede odsutan kapetan Vatrenih Luka Modrić, ne bi bilo pravedno ne spomenuti briljantne predstave Andrja Kramarića u Bundesligi, Ivana Rakitića u Barceloni…

Drugim riječima, hrvatski reprezentativci uglavnom igraju na visokoj razini, što će morati dokazati i u dresu reprezentacije, dresu koji je ipak oduvijek Hrvatima najvažniji.

Na kraju ne zaboravimo ni hrvatske stručnjake u Europi, Niko Kovač odlično plovi Bundesligom, Ivan Jurić u taliji, Slaven Bilić dosta solidno u Engleskoj, padaju velikani, problemi se javljaju s tzv. malim klubovima, Robert Prosinečki kao izbornik Azerbajdžana…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.