Optužbe za primanje mita: Sergej Bubka i Alexander Popov odbacuju tvrdnje guvernera Rio de Janeira

Foto: Snimka zaslona

Bivši ukrajinski skakač motkom Sergej Bubka i bivši ruski plivač Alexander Popov, obojica članovi Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO), odbacuju tvrdnje da su primili mito u zamjenu za glasove za dodjeljivanje domaćinstva olimpijskih igara 2016. Rio de Janeiru kao što je izjavio bivši guverner tog grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mogu reći da nisam nikada glasovao za Rio de Janeiro. Sudjelovao sam u glasovanju, ali svoj glas nisam dao za Rio”, izjavio je Alexander Popov za agenciju R-Sport.

“Van sebe sam i ne razumijem što se to događa oko Rio de Janeira. Netko laže nekome, to je ozbiljno”, dodao je, a kasnije je kazao i kako želi surađivati s etičkim odborom MOO-a s ciljem razjašnjavanja te afere.

Na Twitteru je bivši svjetski rekorder u skoku u vis Sergej Bubka istaknuo kako “u potpunosti odbacuje lažne tvrdnje bivšeg guvernera Rio de Janeira Sergia Cabrala”, podsjetivši kako on “trenutačno služi dugačku kaznu na koju je osuđen zbog korupcije”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cabral je u četvrtak priznao da je kupovao glasove izaslanika Međunarodnog olimpijskog odbora – među kojima su bili Bubka i Popov – kako bi Rio dobio domaćinstvo Ljetnih olimpijskih igara 2016.

Kupovanje glasova organizirano je preko bivšeg predsjednika Međunarodne atletske federacije (IAAF) Laminea Diacka, rekao je Cabral pred sucem.

“Diack me nikada nije kontaktirao vezano za moj glas u izboru domaćina ljetnih olimpijskih igara 2016. Moji će odvjetnici pisati Diacku i tražiti ga da objasni tvrdnje Cabrala”, kazao je Bubka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.