Orban NK Osijeku poslao 3,3 milijuna eura: Razmišlja se i o gradnji nacionalnog stadiona

Foto: fah

Ivan Meštrović, predsjednik i suvlasnik NK Osijek, nudi Vladi RH i HNS-u zajednički ulazak u projekt izgradnje nacionalnog nogometnog stadiona u Osijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“NK Osijek spreman je na sebe preuzeti polovicu ili čak dvije trećine troškova izgradnje nacionalnog nogometnog stadiona u Gradskom vrtu. Stoga pozivam Vladu RH i HNS da sjednemo i vidimo postoji li mogućnost da se realizira ta ideja pri čemu bi država bez koje, na žalost ili na sreću, nigdje u svijetu nema ozbiljnijih infrastrukturnih zahvata u sportu i HNS uskočili sa razlikom”, istaknuo je.

Trenutno u Hrvatskoj, jasno je, nema prvoligaškog kluba koji je spreman praktički odmah započeti sa gradnjom novog stadiona.

Nakon što je ovaj Osječanin s poslovnom karijerom u Dubaiju i Mađarskoj prije deset mjeseci u suradnji s mađarskim građevinskim poduzetnikom Lörincom Meszarosem kupio i preuzeo klub, jedan od prvih zacrtanih projekata, na čemu ponajprije inzistira Meszaros, bio je gradnja novog stadiona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dakle, mi ćemo sigurno graditi novi stadion u Gradskom vrtu i to će biti prvi poslijeratni veliki i moderni stadion u Hrvatskoj. Naš je plan da mu kapacitet bude 12.000 gledatelja. Ukoliko, pak, dođe do dogovora sa Vladom i HNS-om tada bi kapacitet bio 25.000 do 30.000 gledatelja i mogli bismo ga usporediti sa Groupama Arenom, stadionom Ferencvaroša u Budimpešti”, rekao je.

NK Osijek je u većinskom vlasništvu Orbanovih prijatelja Meszarosa i Meštrovića. I čelnik HNS-a Davor Šuker nebrojeno je puta u Hrvatskoj zazivao nekoga poput Orbana u smislu ulaganja u sportsku infrastrukturu, piše jutarnji.hr

Uostalom, točno je i da je Orbanova Vlada donirala Školi nogometa NK Osijek 3,3 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Vlada Viktora Orbana svake godine financijski pomaže kulturne i sportske udruge na područjima susjednih zemalja gdje je koncentrirana većina pripadnika mađarskog naroda. Tako su u programu za sljedeću godinu, osim udruga iz Slovačke, Srbije, Rumunjske i Ukrajine predvidjeli i 3,3 milijuna eura za udrugu Škola nogometa NK Osijek, na čemu smo premijeru Orbanu iznimno zahvalni. Taj novac ide na zasebni račun Škole i bit će iskorišten za gradnju kampa, a ako se pokažemo kao dobri gospodari ne vidim razloga da se slično ne ponovi i 2018. godine”, istaknuo je Meštrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.