Oštra poruka iz FIFA-e na najavu pokretanja Superlige: ‘Ili si unutra ili si vani, nećete vidjeti Svjetsko prvenstvo ako…’

Foto: Twitter

Nakon što se ozbiljno ”zakotrljala” priča o novom natjecanju, odnosno pokretanju takozvane europske Superlige, točnije vrsti natjecanja koje bi bilo rezervirano za klubove s ”dubokom” blagajnom, iz FIFA-e su odlučili reagirati.  Navodno iza svega stoji njemački nogometni div Bayern, barem tako piše javlja Football leaks.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, neće to ići tako lako, naime, predsjednik FIFA-e Gianni Infantino poslao je jasnu poruku i najavio velike kazne za one igrače koji bi igrali u jednom takvom navodno elitnom natjecanju.

Odgovor iz FIFA-e, odnosno od strane čelnog čovjeka krovne nogometne svjetske organizacije, na najavu pokretanja Superlige može se svesti u jednu rečenicu:

“Svjetsko klupsko prvenstvo je odgovor na bilo kakvo pokretanje neovisnih liga”, jasna je poruka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ili si unutra ili si vani. Ako postoje igrači koji ne igraju u organiziranom nogometu, oni ne igraju organizirani nogomet, a to uključuje sve – nacionalne lige, konfederativna natjecanja, Europsko prvenstvo i Svjetsko prvenstvo”, kazao je čelnik FIFA-e, koji nije ostao usamljen.

Naime, nešto slično rekao je i direktor pravnih poslova FIFA-e Alasdair Bell:

“Ako se odvojiš, odvojio si se. Ne možeš ostati jednom nogom unutra. To bi bio generalni stav koji bismo zauzeli, no odvjetnici će o tome još dugo raspravljati”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.