Osvajačica zlatne medalje na Paraolimpijskim igrama u Riju Sandra Paović odlazi nezadovoljna: ‘Tužna sam i razočarana što na ovakav način završavam svoju sportsku karijeru’

Foto: fah

Osvajačica zlatne medalje na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru, stolnotenisačica Sandra Paović (34) u utorak je na konferenciji za medije nakon povratka sa Svjetskog ekipnog prvenstva za osobe s invaliditetom u Bratislavi na kojemu je s Mirjanom Lučić osvojila brončano odličje, najavila završetak svoje sportske karijere, a kao razlog je navela “nepomirljive razlike” s trenericom reprezentacije Mirelom Šikoronjom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Jako mi je teško, tužna sam i razočarana što na ovakav način završavam svoju sportsku karijeru. Mogla sam još dati hrvatskoj stolnoteniskoj reprezentaciji za osobe s invaliditetom, ali vrijeme je da odem zbog nepomirljivih razlika s trenericom Mirelom Šikoronjom. Osjećam se izdanom i ne postoji nikakva šansa da promijenim mišljenje”, izjavila je Paović i pojasnila:

“Četiri godine nastupam za reprezentaciju osoba s invaliditetom, a u te četiri godine trenerica Šikoronja i izbornik Emil Gubica sa mnom nisu napravili niti jedan singl-trening. Na stranu to što ja imam svoju privatnu trenericu, ali kada uvijek trenirate s istom osobom tada uđete u kolotečinu i ne znate radile li sve kako treba. Zato sam tražila savjet od njih trebam li što promijeniti, ali ga nisam dobila. Već sam ranije upozoravala da sam nezadovoljna s mnogo stvari, ali iz Hrvatskog paraolimpijskog odbora me nisu slušali, mislili su da izmišljam. Dok sam bila zdrava sportašica uvijek sam davala sve od sebe, bila sam borac i znala sam ulaziti u svađe s trenerom Nevenom Cegnarom, ali sam znala da će on biti uz mene kada će biti najpotrebnije. Sada to nije bio slučaj, ovo što sam doživjela je izdaja i grozno mi je što na ovakav način moram završiti karijeru”.

Paović je do medalje u Bratislavi stigla u konkurenciji sportaša sa stupnjem oštećenja 9 i 10, što je najmanji stupanj oštećenja, dok je njezina kategorija 6, odnosno najveći stupanj oštećenja. Njezina partnerica u Bratislavi Mirjana Lučić imala je samo riječi hvale na način na koji je Paović odigrala turnir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Jako puno sam trenirala za svoju prvu medalju s velikih natjecanja, ali bez Sandre ne bih ju mogla osvojiti. Beskrajno sam joj zahvalna”, kazala je Lučić.

Objava završetka karijere Sandre Paović zasjenio je ostale hrvatske stolnotenisače koji su se iz Bratislave vratili s odličjima, Anđela Mužinić i Helena Dretar-Karić su nakon srebra u Riju osvojile još jedno srebro i u Bratislavi, dok su srebro osvojili i Pavao Jozić i Vjeko Gligorović.

Mužinić i Dretar-Karić zajedno igraju u konkurenciji parova već šest godina, a u Bratislavi su se nadale zlatnom odličju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Pikirale smo na zlato, ali nije bilo lako doći niti do srebra. Ponosna sam na sebe i svoju partnericu”, izjavila je Dretar-Karić.

“Dale smo sve od sebe, ali niti to nije bilo dovoljno za zlato”, dodala je Mužinić.

Iskusni Gligorović i mladi Jozić u Bratislavi su bili postavljeni za četvrte nositelje, ali su uz veliku borbenost stigli do srebrne medalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Pobijedili smo objektivno jače protivnike, svjetske prvake i olimpijske pobjednike i na kraju zasluženo osvojili srebro”, smatra Jozić.

“Znali smo da imamo dobre šanse za medalju, ali već u četvrtfinalu smo imali težak meč protiv Nijemaca, a onda smo u polufinalu odličnim nastupima u pojedinačnim mečevima uspjeli svladati i Engleze. U finalu više nismo imali snage”, rekao je Gligorović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.