Otvoren prošlog vikenda: Finale Lige prvaka 2019. na Wanda Metropolitanu

Foto: Twitter

Finale nogometne Lige prvaka 2019. godine igrat će se na stadionu Atletico Madrida Wanda Metropolitano, odlučio je Izvršni odbor Europske nogometne federacije (UEFA).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finale će se igrati 1. lipnja.

Stadion Wanda Metropolitano je otvoren prošlog vikenda, a izgradnja je stajala 240 milijuna eura. Kapacitet stadiona je 67,700 gledatelja.

Zanimljivo, Madrid će tako postati drugi grad u povijesti nakon Londona koji je pet ili više puta ugostio finale Kupa i Lige prvaka. Dosadašnja četiri finala igrala su se na stadionu Santiago Bernabeu (1957, 1969, 1980, 2010).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Određeni su i domaćini ostalih europskih finala.

Finale Europske lige 2019. igrat će 29. svibnja na Olimpijskom stadionu u Bakuu, dok će se europski Superkup igrati 14. kolovoza na stadionu Bešiktaša. Finale ženske Lige prvakinja igrat će se u Budimpešti na stadionu Ferencvarosa, a datum još nije određen.

Ove sezone finale Lige prvaka je 26. svibnja 2018. na Olimpijskom stadionu u Kijevu, dok je finale Europske lige 16. svibnja u Lyonu. Europski Superkup na rasporedu je 15. kolovoza 2018. u Tallinnu na stadionu Le Coq Arena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.