Ovako radi Lino Červar: Kroz motivaciju i sa šarmom

Foto: fah

Lino Červar se vratio. No, Nikša Kaleb smatra da je u njegovu prvome mandatu reprezentacija bila puno jača nego sad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Lino je atipičan trener. Recimo, koristi sve analize kao i drugi treneri, ali njima drukčije raspolaže. Evo, sjećam se finala OI-ja u Ateni, utakmice protiv Njemačke. Došao nam je u svlačionicu sa statistikom Nijemaca. I rekao: ‘Neka nam krila zabiju 20 golova, ali ne želim da vanjski igrači zabiju više od pet’. U statistici je vidio da Nijemci teško dobivaju kad su im krila najbolji igrači i ‘grizli’ smo na vanjske igrače. Krila su nam zabila 17 golova. I uzeli smo zlato”, ispričao je za 24 sata.

Prisjetio se još nekih zabavnih trenutaka.

” Trebali smo gledati analizu protivnika na DVD-u, a Zrnić je bio zadužen za tehnologiju. Samo, problem je bio što su svi televizori u hotelu bili isti, pa su i svi daljinski bili isti. I tako Balić donese svoj daljinski iz sobe… I čim krene analiza, prebaci program. Lino viče: ‘Zrna, bogamu, popravi to’. Zrna vrati, krene analiza, Balić opet prebaci. Tu je Lino poludio na Zrnu, da što se događa, što mu je… Balić je prestao samo zato što mu je bilo žao Zrne”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Na OI-ju u Ateni okupio nas je u sobi za sastanke, izvadio hrpu papira i rekao: ‘Ovako, sad ćete potpisati ugovor sami sa sobom!’ Mi ga gledamo, upitnici od pola metra iznad glave… Kaže: ‘U njemu piše da ćete se maksimalno boriti za Hrvatsku, da ćete svaki put dati sve od sebe’. Tu krene rasprava, kakvi ugovori, kakve su to gluposti… I on odustane. I što se dogodi? Mi cijeli dan pričamo o tim ugovorima, smijemo se, zezamo i opušteni dođemo u dvoranu. I dobije što je htio”, dodao je.

No, nije ni Lini bilo lako.

“Nazvali smo mu jedanput Sprdafon. I sjedimo mi za večerom, zvoni mu mobitel i automat mu govori da su mu dovezli kamion drva ispred kuće, da ih nemaju gdje istovariti. Mi gledamo sa strane, hoće li se posvađati s automatom, a on kulerski kaže: ‘Ma istovari gdje god hoćeš, boli me briga, gladan sam, a upravo večeram’. I spusti slušalicu”, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.