Ove sezone sjajni Ivan Rakitić u velikom intervjuu za Marcu: O svemu, pa i o Messiju, Argentini, Hrvatskoj, Svjetskom prvenstvu…

0
3
Foto: Snimka zaslona

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić standardni je igrač prve momčadi vodećeg kluba španjolske lige – Barcelone.  Rakitić ima konstantu te je po tko zna koji puta potvrdio kako je igrač za Barcelonu, iako su neki sumnjali, sumnjaju, nažalost, od trenutka kad je Raketa lansirana iz Seville na Camp Nou.  Ni kad je Barcu preuzeo novi trener Ivan nije izgubio svoje standardno mjesto, naprotiv.  Barca igra sjajno ove sezone, zasluge za to pripadaju i Rakitiću, iako, naravno, sve polazi od Lionela Messija i sve s njim završava.

Da je Rakitiću sjajno u klubu, da je vrlo zadovoljan, potvrdio je u i velikom intervjuu za Marcu. ”Dobra je situacija, ali nema opuštanja. U Barceloni su stvari komplicirane, pritisak je velik, ali ide nam dobro. Najvažnija je stvar da uvijek dajemo sve od sebe”, rekao je Ivan Rakitić, nakon čega je dodao: ”Nije lako kad na početku sezone prodaš igrača koji spada u tri najbolja na svijetu. No, takve se stvari događaju, a mislim da mi igramo dobro i nakon toga…”

Ipak, Rakitić bi volio da je s njima u klubu ostao i Brazilac Neymar, s kojim je u klubu bio prijatelj. A i Neymar je zaista sjajan igrač, koji je prelaskom u pariški PSG ostvario rekordan transfer, do sada nezabilježen u svijetu nogometa.

”Neću vam lagati, volio bih da je Neymar s nama. On je sjajan igrač i odlična osoba, pravi prijatelj. No, njega nema i morali smo nastaviti dalje. Barca nije samo jedan, dva ili pet igrača. To je najveći klub na svijetu i moramo stalno raditi.”

Kako smo spomenuli trener Valverde vjeruje hrvatskom nogometašu, o čemu govori dovoljno i činjenica da su samo  Ter Stegen, Messi i Rakitić igrali u svim prvenstvenim utakmicama…

”Trudim se uvijek davati sve od sebe i imati samopouzdanja i vjere u sebe.”

Na pitanje osjeća li se važnijim nego prošle sezone Rakitić ima spreman odgovor. ”Ne znam kako bih objasnio prošlu sezonu. Ja sam kod Luisa Enriquea igrao stalno, igrao sam najviše utakmica. I onda je prošle sezone sve postalo čudno, a ne znam zbog čega. Ja se nikad nisam promijenio”, poručio je hrvatski reprezentativac.

Kao što vjerujemo znaju svi istinski ljubitelji sporta u našoj zemlji Hrvatsku za otprilike pet mjeseci čeka nastup na novom velikom natjecanju, Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji. Hrvatska se nalazi u skupini s Nigerijom, Islandom i Argentinom Lionela Messija.

”Nadam se da ćemo biti dobri, iako imamo najtežu skupinu od svih. No, Hrvatska nikad nije imala toliko igrača u tako velikim klubovima, a da su igrali i bili nositelji. Ako prođemo skupinu, sve je moguće.”

Novinari Marce su, naravno, pitali Rakitića je li već razgovarao sa suigračem iz Barce Messijem glede velikog predstojećeg dvoboja Vatrenih i Argentine u Rusiji, u grupnoj fazi SP-a?

”Ufffff! Mislim da on ne postane baš nervozan kad mu ja kažem “čuvaj se Hrvatske”. To je svjetsko prvenstvo i želiš igrati protiv najboljih. A ako to znači i igranje protiv najboljeg u povijesti, još bolje. To i jest bit SP-a.”

Izvor: narod.hr