Ovenu pobjeda, Lepanu 20. memorijal ‘Tibora Šaramoa’

Foto: Fah

Hrvatski reprezentativac u kanuu na divljim vodama Tomislav Lepan pobjednik je 20. memorijala “Tibor Šaramo”, koji je u subotu održan na rijeci Savi, u sklopu tradicionalnog 45. štefanjsko-novogodišnjeg spusta kajakaša i kanuista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lepan je 12,5 kilometara dugu stazu, od Podsusedskog do Savskog mosta, po izrazito niskom vodostaju Save i po ugodnoj temperaturi od osam Celzijevih stupnjeva, preveslao za 46:06,8 minuta, te za 18 sekundi nadmašio slovenskog reprezentativca Petera Žnidaršiča (46:25,40) i svog reprezentativnog i klupskog kolegu iz KKK “Končar” Tomislava Hohnjeca koji je s vremenom od 46:53,04 bio treći.

Bila je to šesta pobjeda 36-godišnjeg Lepana na memorijalnoj utrci koja se vozi u spomen na preminulog sportskog novinara i utemeljitelja ovog spusta Tibora Šaramoa. Lepenu je prigodnu mozaik-sliku akademske slikarice Vlatke Bauer uručila Astrid Šaramo, kćer Tibora Šaramoa.

Ukupna pobjeda na 45. štefanjsko-novogodišnjem spustu, na kojem je nastupilo 85 posada u kojima je veslalo 150 kajakaša i kanuista iz BiH, Slovenije, Srbije i Hrvatske, pripala je ponajboljem slovenskom divljovodašu 22-godišnjem studentu iz Ljubljane Simonu Ovenu koji je prvi put nastupio na “Štefanjskom spustu” i s vremenom od 41:02, 81 osvojio prvo mjesto ispred Darka Savića iz Banja Luke (41:22,62), dok je treće mjesto osvojio Anže Urankar (42:40,26) .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovenu je pripao tradicionalni prelazni pehar jedinog našeg dnevnog sportskog lista Sportskih novosti, kojeg mu je uručio novinar SN Toma Dragičević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.