Pacak i Olivari: Gužva oko ulaznica je ogromna, ali ne sumnjamo u snalažljivost naših navijača

Foto: Snimka zaslona

Glasnogovornik Hrvatskog nogometnog saveza Tomislav Pacak i team managerica hrvatske reprezentacije, Iva Olivari, gostovali su u Sportskim minutama, koje je vodio Viki Ivanović, na Četvrtom programu HTV-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teme su, naravno, bile nogometne nakon održanog ždrijeba u Hamburgu i početka priprema za nadolazeće Europsko prvenstvo u Njemačkoj.

– Neki kukaju da smo dobili jaku grupu, ali mene ne smeta. Mi smo uvijek najbolji kad je najteže. Naši su se pokazali u povijesti da uvijek protiv najboljih igraju najbolje. Nema razloga da ne vjerujemo da ne prođemo dalje, rekla je Olivari.

Ždrijeb Eura u Hamburgu

– Bilo je dobro na ždrijebu, kao i uvijek. UEFA to uvijek napravi na visokoj razini, bez obzira na incident koji se dogodio. Što se ždrijeba tiče, radi se o skupini smrti. Radi se o tri reprezentacije iz Top 10 FIFA-ine ljestvice. Mislim da nam na ruku ide raspored, otvaramo sa Španjolskom u Berlinu, gdje će biti spektakl, a Španjolska možda na otvaranju neće biti odmah na 100 posto. Zatim slijedi Albanija, a potom zatvaranje s Italijom gdje ćemo već vidjeti što će biti potrebno za proći dalje. Nije to tako loše, kao što se na prvu čini, rekao je Pacak u uvodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Njemačkoj se ovog ljeta očekuje spektakl i odlična organizacija.

– Možemo očekivati da će to biti na najvišoj razini. Pravi nogometni spektakl s puno Hrvata na stadionima. Mislim da će ih biti i više nego što smo dobili mogućnost kupnje ulaznica. Znate da se mi Hrvati uvijek snađemo. Očekujem ih puno na stadionu, kazala je Olivari te dodala da su i igrači “nabrijani”.

– Tko ne bi bio “nabrijan” za utakmice protiv Španjolske i Italije? Oni su zadovoljni, nema straha i idemo hrabro dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kamp Vatrenih u Njemačkoj

Hrvatski nogometni savez potvrdio je Uefi kako je za bazni kamp hrvatske reprezentacije tijekom Eura 2024. odabrao Neuruppin.

– Danas sam se čula s kolegom iz Portugala koji mi je rekao da nam je malo zavidan jer bi to bio sasvim sigurno njihov izbor da su bili u sjevernoj regiji jer ima najbolji spa centar od svih raspoloživih objekata. Gleda se uvijek sportsko-natjecateljski faktor, da se ne moramo voziti 45 minuta do terena. Jer ako provedete sat i pol dnevno u autobusu, to nije dobro za igrače. To je jako dobro u ovom kampu, jer je 6-7 minuta od hotela. Wellness i spa dio je izvrstan, isto tako ima jako dobru teretanu. Hotel je lijep, nalazi se na jezeru, volimo biti izolirani, rekla je Olivari.

– Komunicirali smo i drugim Savezima i svaki ima drugačiju ljestvicu tih kriterija što je najvažnija. Nekima je važnost blizina aerodroma, nekome fitness, nekome spa. Svi traže kombinaciju svih tih faktora. Nijedan kamp nije idealan. Velikim Savezima je bitno da su veliki kampovi zbog brojne delegacije, dodao je Pacak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olivari je otkrila kako će Hrvatska na pripremama biti na području Rijeke, a datum početka još nije potvrđen.

Odigrat će se još i dvije pripremne utakmice, a dogovori oko protivnika još su u tijeku.

Kako do ulaznica?

Naravno, navijače najviše zanima – kako do ulaznica.

– UEFA je malo promijenila koncept za ovo natjecanje. Prije je bio postotak, pa ovisi o stadionu, a sad je to zaokruženo na 10 000 ulaznica za svaku utakmicu u grupnoj fazi, neovisno o stadionu. 75 posto od toga ide u javnu prodaju putem Uefe, 1000 ulaznica mogu kupiti najvjerniji navijači, koji su u proteklih pet godina bili na najviše utakmica Vatrenih, 500 je sačuvano za klupske udruge navijača u Hrvatskoj i 1000 ulaznica će prodavati HNS. To će ići nakon Uefinog ždrijeba, to HNS prodaje za nogometnu obitelj, tu uključujemo i aktualne, bivše reprezentativce i stožere… Drugim riječima, 90 posto od 10000 ide direktno navijačima, rekao je Pacak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijene ulaznica se kreću od 60 do 200 eura u grupnoj fazi.

– Gužva je ogromna, znamo da će biti i pritisak na svakog igrača i dužnosnika Saveza. Ali sad smo rekli transparentno sve brojke, vidite kakva je situacija, bit će borba, ali ne sumnjamo u snalažljivost naših navijača, rekao je Pacak.

U emisiji se govorilo o novom kampu Vatrenih u Velikoj Gorici, stadionima koji se planiraju diljem Hrvatske te najvećim pobjeda hrvatske nogometne reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.