Pad u Budimpešti: Zašto je Zoran Mamić izvadio dvojicu najboljih igrača Dinama Lovru Majera i Mislava Oršića?

epa08627327 Dinamo Zagreb's head coach Zoran Mamic gestures during the UEFA Champions League 2nd qualifying round soccer match between CFR Cluj and Dinamo Zagreb, in Cluj Napoca, Romania, 26 August 2020. EPA/SEBASTIAN TATARU

Nogometaši Dinama poraženi su u sklopu 3. pretkola Lige prvaka u Budimpešti od Ferencvarosa 2:1. Porazu, a neki bi rekli i debaklu, Dinama s obzirom na sve ono što su Modri pokazali prošle sezone pod vodstvom Nenada Bjelice, je kumovala katastrofalna Modra obrana, predvođena Gvardiolom, koji se donedavno dovodio u vezu s milijunskim transferom. S obzirom na sve ono što je večeras u Budimpešti pokazao Gvardiol nije u formi ni za prvu momčad Gorice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Porazom od Ferencvarosa Dinamo je doživio težak udarac, ostao je bez UEFA-inih milijuna koji su Modrima, a s obzirom na ”novo normalno” u Europi, pa onda i u Hrvatskoj, itekako potrebni. Za ovaj bolan poraz igrači Dinama, predvođeni trenerom, najviše su sami krivi, razlika u kvaliteti u korist Dinama je neosporna. U čemu je onda bio problem? Velika je razlika očito između ovog Dinama i Dinama od prije 12 mjeseci, baš kolika je razlika između Zorana Mamića i Nenada Bjelica.

Da je Dinamo prošao igrao bi u play offu Lige prvaka protiv pobjednika susreta Karabah – Molde. Play-off se igra na dvije utakmice, no nije i borit će se za grupnu fazu Europske lige, s obzirom na viđeno u Budimpešti, a posebno u drugom dijelu i posebno nakon izlaska Lovre Majera i Mislava Oršića, objektivno govoreći na početku ove sezone dvojice najboljih nogometaša, mnogi nisu uvjereni da će Modri izboriti i utješnu nagradu i osigurati europsku jesen.

Posebno neki mediji ističu dva trenutka u drugom poluvremenu, uz već spomenutu katastrofalnu pogrešku Gvardiola, naime, u 60. minuti Zoran Mamić iz igre je izvukao Lovru Majera, a uveo je Kristijana Jakića, nešto kasnije izašao je i Oršić. U tijeku same utakmice i poluvremena tijekom kojeg su Modri sve više tonuli u živo blato, nije bilo sasvim jasno zašto je trener Dinama, koji je naslijedio Igora Jovićeva, i koji nikad na klupi Modre momčadi nije izborio europsko proljeće, izvadio iz igre dvojicu nogometaša koji su u završnici, kada se igralo na ”preskok”, u grču, mogli napraviti ključnu razliku i koji su iznimno jaki u igri jedan na jedan?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.