Pandemija koronavirusa ipak nije ”ubila” vrhunski nogomet i želju milijuna gledatelja diljem Europe da u njemu uživaju..

Foto: fah

Nakon gotovo dva mjeseca vrhunski nogomet se vratio, nažalost ne u onom obliku u kojem smo navikli uživati u najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu s obzirom da se igralo i igrat će se sve do kraja ove turbulentne sezone bez gledatelja, no, ipak se kreće. Pandemija koronavirusa i medijska histerija koja je tijekom nje uslijedila nije uspjela ”ubiti” vrhunski sport i želju milijuna gledatelja diljem Europe da u njemu uživaju, makar i putem ”malih ekrana”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, nakon gotovo dvomjesečne stanke uzrokovane pandemijom koronavirusa nastavljeno je nogometno natjecanje u Njemačkoj, nastavljena je jedna od najjačih liga na svijetu, Bundesliga, u kojoj igraju i hrvatski nogometaši, a jedan od njih (Tin Jedvaj) bio je i strijelac. Nastavak Bundeslige privukao je više od šest milijuna televizijskih gledatelja samo u Njemačkoj.  Televizijska kuća Sky, koja je prenosila utakmice, srušila je vlastiti rekord gledanosti njemačkog prvenstva.

Podsjetimo, jučer, u subotu, od 15:30 počeli su prvi susreti 26. kola, Sky je pratio 3.68 milijuna gledateljima na kanalima koji se plaćaju, dakle, nisu svi imali pristup, niti su svi mogli gledati nastavak Bundeslige. Podatak o gledanosti je zanimljiv, tim prije što je to dvostruko veća gledanost nego što je uobičajeno za nogometnu subotu. Dodajmo još tome kako je 2.45 milijuna gledatelja pratilo utakmice na besplatnom televizijskom kanalu Sport News, koji je većini dostupan.

Natjecanje u Bundesligi, kako smo već spomenuli, nastavljeno je nakon više od 60 dana prisilne pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa, igralo se bez nazočnosti gledatelja i uz iznimno stroge zdravstvene mjere. Bundesliga je najveća nogometna liga koja je nastavila natjecanje, očekuje se da će joj se uskoro pridružiti engleska, talijanska, španjolska liga. Francuska liga i nizozemska liga neće biti nastavljene, naime, oni su definitivno prekinuli prvenstva i za zelenim stolom proglasili prvake, PSG u Francuskoj, odnosno Ajax u Nizozemskoj. Prva hrvatska nogometna liga trebala bi se nastaviti početkom lipnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.