Paranoja u Srbiji: Crnogorski komentator slavio gol bivšeg Dinamovca uz ‘’ustašku himnu’’!

Foto: snimka zaslona

Nakon pobjede velikosrpske opcije na izborima u Crnoj Gori situacija se u toj državi dodatno zakomplicirala, nedavno je tako na desetke tisuća Crnogoraca izašlo na ulice kako bi prosvjedovali protiv opcije za koju smatraju da je vođena iz Beograda na krilima režima srbijanskog diktatora Aleksandra Vučića. S obzirom na sve ono što se u Crnoj Gori događa ne čudi paranoja u Srbiji, jednim dijelom kroz režimske medije, a takvi su s onu stranu Drine gotovo svi, namjerno izazvana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbi sve više i gotovo sve shvaćaju kao provokaciju, opasna je to paranoja koja je i režim Slobodana Miloševića gurnula u provaliju, prije toga izazvala na tisuće i tisuće žrtava.  Primjerice, na prosvjedima u Crnoj Gori protiv velikosrpske politike u organizaciji Crnogorske patriotske organizacije mogli su se čuti i najveći hitovi hrvatskih glazbenika, Marka Perkovića Thompsona‘Bojna Čavoglave” te Miroslava Škore ”Sude mi”, što je također izazvalo bijes u Srbiji. Nažalost, dio hrvatskih medija drži stranu kako snaga koje su pobijedile na izborima u Crnoj Gori tako se i slažu s velikosrpskim etiketiranjem na račun već spomenutih hrvatskih glazbenika.

Kad smo već kod paranoje podsjetimo Srbi su kao provokaciju doživjeli i to što je nedavno Radio-televizija Crne Gore usred jutarnjeg programa pustila pjesmu Marka Perkovića Thompsona, a koja nije imala nikakve veze s ratnom tematikom. Drugim riječima. u Beogradu ne bi ”samo” krojili politiku Crne Gore već bi uređivali i javnu televiziju te države, kao što, reći će mnogi, indirektno uređuju i u nekim drugim državama.

No vratimo se najnovijoj paranoji, naime, javnost u Srbiji je tako ostala zgrožena, a ni hrvatska nije bolje reagirala, činjenicom da je komentator Milutin Grgur pobjednički pogodak Fatosa Beqiraja proslavio povikom ”Evo zore, evo dana, evo Beća kapetana”. Podsjetimo, nekadašnji napadač Dinama u utorak je u sudačkoj nadoknadi pogodio iz najstrože kazne za pobjedu s rezultatom 1:0 na gostovanju u Luksemburgu, a srpski list Blic prenosi da je komentator Milutin Grgur gol slavio ”uz ustašku himnu”. U ovom trenutku nije poznato je li Grgur namjerno parafrazirao ”Evo zore, evo dana, evo Jure i Bobana”, prenosi uredno Večernji list što muči velikosrpske medije i tamošnju isto takvu politiku. Radi se, dakako, o komentatoru Televizije Crne Gore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.