U pariškom polufinalu repriza finala US Opena

Foto: fah

U četvrtak će u polufinalu turnira tenisačica u Roland Garrosu biti odigrana repriza prošlogodišnjeg finala US Opena, a Sjedinjene Američke Države imat će predstavnicu u pariškom finalu, jer će se za mjesto u meču za naslov boriti Sloane Stephens i Madison Keys.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Keys je u četvrtfinalu sa 7-6 (5), 6-4 nadigrala Kazahstanku Juliju Putincevu i po prvi put u karijeri izborila mjesto u polufinalu pariškog Grand Slam turnira, a isto je učinila i Sloane Stephens koja je sa 6-3, 6-1 pobijedila Ruskinju Dariju Kasatkinu.

Zanimljivo, od spomenute četiri tenisačice, samo je Putinceva već bila u četvrtfinalu Roland Garrosa, ali nije uspjela postati prvom predstavnicom Kazahstana koja će zaigrati u polufinalu Grand Slam turnira, što do sada nije uspjelo ni tenisačima iz te države. Madison Keys je u trećem uzastopnom četvrtfinalu na Grand Slam turnirima uspjela drugi put doći do polufinala. Amerikanka je u prvom setu nadoknadila zaostatak 3-5, a nakon osvojenog ‘tie-breaka’, jedan joj je ‘break’ bio dovoljan za osvajanje drugog seta i pobjedu.

Sloane Stephens nije dopustila Dariji Kasatkinoj da ju umrtvi svojom taktikom. Povela je 4-1, Kasatkina je vratila ‘break’ i u osmom gemu propustila šest prilika za izjednačenje na 4-4. Do kraja meča 21-godišnja Ruskinja je uspjela još samo osvojiti jedan gem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još od 2002. godine nije se dogodilo da u polufinalu Roland Garrosa igraju najmanje dvije američke tenisačice. Tada su u finalu igrale sestre Williams, a u polufinalu im se pridružila i Jennifer Capriati.

U preostala dva četvrtfinala u gornjem dijelu ždrijeba u srijedu će igrati Rumunjka Simona Halep protiv Njemice Angelique Kereber te Ruskinja Maria Šarapova protiv Španjolke Garbine Muguruze.

Roland Garros, tenisačice – četvrtfinale

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Madison Keys (SAD/13) – Julija Putinceva (Kaz) 7-6 (5), 6-4

Sloane Stephens (SAD/10) – Daria Kasatkina (Rus/14) 6-3, 6-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.