Pavić: Žao mi je, ali s obzirom na sve izrečeno – ne mogu biti u reprezentaciji dok je Krajan vodi

Foto: snimka zaslona

Sjajni dani za hrvatski tenis su iza nas, Marin Čilić igrao je finale Australian Opena, a Mate Pavić postao je jedini Hrvat s dva Grand Slam naslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čekirali smo se u avionu kod Caroline Wozniacki, njezin je pehar bio malo veći, moram priznati da je meni bilo ugodnije s ovim manjima. Bilo je par neprospavanih noći i dosta euforije s obzirom na dva finala u kratko vrijeme. Umoran sam od puta i svega, definitivno ću trebati odmor, rekao je Pavić u emisiji Stadion.

Pavić i Marach imaju 21 uzastopnu pobjedu u paru.

Jako dobro smo završili prošlu sezonu, a ove godine smo nastavili u istom tonu. Igramo jako dobro. Možda je tajna uspjeha što smo od Stockholma angažirali sadašnjeg trenera, sve je krenulo s njim. Finale Wimbledona bilo je prvi pravi rezultat, prva prekretnica neka. Nije bilo lako izgubiti to finale, ali donijeli smo neko iskustvo u Australiju, gdje smo odigrali stvarno jako dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se biraju partneri za dubl?

Suzite sebi izbor činjenicom da svaki igrač igra neku svoju stranu, činjenicom da igrate jednu stranu konstantno znači da s nekim nećete sigurno biti dobar par. Ovo drugo je neko vaše mišljenje tko bi vam mogao odgovarati kao partner.

Pavić i Dodig zajedno u paru?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je imao svog partnera, ja također, bila je više igra slučaja što smo odigrali dva turnira. Ne vidim razlog zašto možda ne bi probali jednom zajedno.

S Dabrowski je odlučio igrati mješovite parove nekoliko dana prije turnira.

Ona je kontaktirala mene nekoliko dana prije turnira. Slična priča bila je s partnericom kada sam osvojio US Open. Dobro smo se složili od početka. Malo nam je trebalo da se uigramo, ali kako je turnir išao bilo je sve bolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je proživio finale Čilića?

Nismo ga doživjeli, jer smo letjeli istu večer. Kad smo sletjeli vidjeli smo da se igralo u pet setova, pretpostavili smo da je bio dobar meč.

O Krajanu i Davis Cupu kaže:

Nisam bio pozivan on 2014. do 2017. godine, pa ne znam što je točno izbornik htio reći s tom svojom izjavom. Kroz sve te godine izjavljivao je da nisam potreban reprezentaciji tada. Ja sam prije toga igrao nekoliko susreta, bilo mi je zadovoljstvo i žao mi je da nisam tamo sada. No trenutačno, s obzirom na sve skupa i sve njegove izjave, jednostavno ne mogu biti tamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad bi se Mate priključio imali bi strašnu Davis Cup vrstu?

Istina, mogli bi biti respektabilan tim, i Ćorić koji je perspektivan igrač je tu, sigurno bi bili među favoritima za osvajanje DC-a svake godine, ali nažalost izbornik izjavljuje to što izjavljuje. Dok je on tamo ja sebe jednostavno ne vidim tamo.

Pavić dosad nije imao podršku HTS-a.

Puno toga se treba promijeniti. Nisam jedini koji nije imao potporu HTS-a. Mi uopće nemamo nacionalni teniski centar, stanje u hrvatskom tenisu je jako loše i puno toga se treba promijeniti i nadams e da će se neke stvari napokon promijeniti.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.