Pejčić iz Tokija: Nikad nisam pucala u gorim uvjetima

Foto: snimka zaslona

Na posljednjih nekoliko olimpijskih igara puno veselja i medalja donijelo nam je streljaštvo. I u Tokiju imamo jaku ekipu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Asaka streljana, izgrađena za Olimpijske igre 1964., danas vojni objekt, ponovno će biti poprište sraza koncentracije, mirnoće, kontrole disanja, tehničke vještine najboljih svjetskih strijelaca. Uvjeti na streljani nažalost daleko su ispod razine, probleme stvara iznimna sparina, piše HRT.

– Mislim da nikad nisam pucala u gorim uvjetima na deset metara. Trebala bi biti zatvorena streljana i klimatizirana, da je ovako vruće i osjećaj 43 stupnja…Meni je to potpuno bizarna situacija, rekla je Snježana Pejčić.

Skromni i samozatajni, iako su očekivanja od njih velika, sa čak troje pretendenata na postolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Mislim da se ovdje greške neće praštati. Daleko će biti finale ako se promaši jednom ili dvaput, rekao je Josip Glasnović.

Petar Gorša je izjavio: – U svakom hicu treba biti mentalno prisutan u tome. Ako to uspijem postići, uspjeh će govoriti sam za sebe.

Snježana Pejčić u svom četvrtom nastupu oprašta se od Olimpijskih igara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Naravno da mi je žao jer ovo sam ja velikim dijelom, ali treba znati da je kraj, rekla je Pejčić.

Uz troje iskusnih olimpijaca dragocjeno iskustvo za budućnost skuplja nasljednik Miran Maričić.

– Očekujem dobar nastup i da ja budem zadovoljan, rekao je Maričić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi kompleti medalja u streljaštvu dijele se već za četiri dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.