Perkovac: Nije nas Austrija toliko šokirala koliko smo se sami šokirali

Foto: fah

Hrvatski rukometaši remizirali su 28:28 s Austrijancima u drugom kolu Europskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nije nas Austrija toliko šokirala koliko smo se sami šokirali. Dovodili smo ih par puta u situaciju da se vraćaju, imamo +4 pa +3 pred kraj i vratili ih. Mi smo sami sebi bili problem, promašivali smo previše zicera, ali ništa nije izgubljeno. Dobijemo Rumunje i to je to”, rekao je nakon utakmice izbornik Goran Perkovac i dodao:

“Vjerojatno smo se malo psihički potrošili nakon Španjolske. Prelako smo zabijali golove protiv Španjolske pa smo mislili da će i sad biti tako. No u sportu to ne ide, ovo je bila utakmica za rudarenje, za kopanje.

No idemo dalje, možemo biti prvi u grupi i prenijeti dovoljno bodova. U obrani nismo bili na visini kao protiv Španjolske, u napadu smo bili prestatični i forsirali dodavanja na pivota. To ćemo sve analizirati i popraviti.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki problem je ozljeda Ivana Martinovića, koji je morao izaći iz igre jer mu je iskočilo rame. Perkovac nije rekao da je Martinović sigurno otpao za ostatak turnira, ali u izjavama za RTL nije izgledao kao da vjeruje da će biti spreman za nastavak turnira.

“To je najveća šteta, izgubili smo jednog vrhunskog igrača. Teško će ga biti nadomjestiti, ali i drugim momčadima se to događa. Morat će netko uskočiti umjesto njega. Vidjet ću hoćemo li nekoga zvati, analizirat ćemo, ali imamo Maraša i Klaricu”, rekao je Perkovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.