Perković, Hrgović i jedriličari u prilici za čak pet medalja!

Foto: fah

Jedanaestog natjecateljskog dana na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru u utorak 16. kolovoza održat će se natjecanja u 21 sportu. U njih 12 dijelit će se medalje, a hrvatski sportaši će nastupiti u atletici, boksu, jedrenju i vaterpolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki je dan za hrvatsko jedrenje, imamo priliku slaviti tri medalje na Igrama, a odličja očekujemo i od Sandre Perković te Filipa Hrgovića. Uz malo sreće, Hrvatska bi danas mogla biti bogatija za četiri do pet olimpijskih odličja!

Jedriličarska rapsodija

Nakon što je u ponedjeljak odgođen finalni plov za Laser, danas će Tonči Stipanović, budu li povoljni vremenski uvjeti, jedriti za zlato. Srebrnu je medalju već osigurao. Ako se ni danas ne bude moglo ploviti, natjecanje će završiti prema trenutačnom poretku i onda Stipanović osvaja zlato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na rasporedu je i finale za Finn, gdje Ivan Kljaković Gašpić jedri za broncu. Pred nama su i tri plova za 470, gdje će Šime Fantela i Igor Marenić pokušati potvrditi odličje uoči finala koje je za dvojce na rasporedu u srijedu.

Nakon drame u kvalifikacijama Perković po zlato

Medalju očekujemo i u atletici. Naš veliki adut Sandra Perković ima priliku obraniti olimpijsko zlato iz Londona. Nakon što je uspješno odradila kvalifikacije, Perković nastupa u finalu diska koji počinje u 16.20.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz Sandru, danas nastupaju i naše druge dvije atletičarke, Andrea Ivančević u kvalifikacijama na 100 metara s preponama (16.05 sati) i Sara Kolak u kvalifikacijama bacanja koplja (1.35 sati).

Hrgović protiv Pera po medalju i polufinale

Do medalje može i boksač Filip Hrgović kojemu pobjeda u četvrtfinalu kategorije preko 91 kilograma protiv Kubanca Leiniera Pera donosi broncu. Pero nema neke medalje s velikih natjecanja, ali je dobar, lepršav i pokretan te ću morati više raditi na noge, rekao je Hrgović.
Rudić visoka zapreka pred Tuckovim vaterpolistima

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski vaterpolisti, branitelji zlata iz Londona, igraju za polufinale protiv domaćina. Brazilce vodi naš veliki trenerski stručnjak Ratko Rudić, koji je Hrvatsku prije četiri godine i odveo do zlata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.