Otac i sin, Peter i Kasper Schmeichel, ušli u povijest

Foto: fah

Legendarni vratar Manchester Uniteda Peter Schmeichel (52) i njegov sin i vratar Leicester Cityja Kasper (29) postali su tek drugi otac i sin u povijesti koji su osvojili naslov Premierlige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Peter Schmeichel je na klupi ‘Crvenih vragova’ osvojio pet titula engleskog prvaka (1993, 1994, 1996, 1997, 1999), dok je njegovom sinu to uspjelo u ponedjeljak nakon što je Tottenham odigrao 2-2 protiv Chelsea i dva kola prije kraja prvenstva ostao na nedostižnih sedam bodova zaostatka.

Zanimljivo i jedan i drugi su svoj prvi naslov osvojili kao 29-godišnjaci točno istog datuma, 2. svibnja s razmakom od 23 godine.

“Moj prvi naslov sam osvojio 2. svibnja 1993. kada sam imao 29 godina. Kasper je prvi naslov osvojio 2. svibnja 2016. sa 29 godina,” poručio je Schmeichel senior.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, nisu prvi otac i sin koji su osvojili elitni razred engleskog nogometa. Prije njih to je uspjelo Ianu Wrightu i njegovom sinu Shaunu Wright-Phillipsu. Ian Wright je bio prvak Engleske s Arsenalom 1998. godine, a njegov sin osam godina kasnije u dresu Chelsea. Ian Wright je malog Shauna usvojio kada su mu bile tri godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.