Peternac se prisjetio događaja od prije 30 godina: ‘Grad je gorio, osjećalo se da će se nešto dogoditi’

Foto: snimka zaslona

– Taj cijeli događaj, to sve ne mogu opisati. Nisi znao na koju stranu da pogledaš. Prije utakmice je bilo po gradu nereda i poslije utakmice. I suzavci. To je bio baš kaos cijeli taj dan, rekao je Alen Peternac, bivši igrač Dinama koji je prije 30 godina na Maksimiru trebao zaigrati za Modre protiv Crvene zvezde u nikad odigranoj utakmici za HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Sjećanja su velika, pogotovo jer je to jedan veliki događaj. Ponosan što sam kao klinac bio dio stvaranja Hrvatske i pada Jugoslavije. Sjećanja su, pogotovo kad ovdje stojim na stadionu, svježa. Izašli smo na stadion. Jedva čekaš da počne utakmica, 18 godina sam tada imao, to mi je bio debi na Maksimiru. Prije toga sam igrao vani protiv Partizana, ali nije se osjećao taj naboj. Ovdje je prije same utakmice grad gorio, osjećalo se da će se nešto dogoditi, bile su velike tenzije.

Kao mladi igrač nije bio svjestan svega što se događa, jedva je čekao zaigrati protiv Zvezde kod kuće pred svojim navijačima.

– Izašli smo na zagrijavanje koje nismo doživjeli. Gledali smo tribine. Prvo su navijači Zvezde trgali stolice, gađali naše navijače. Milicija nije reagirala. Naši Bad Blue Boysi su stali u obranu i probili zid i tu je milicija počela reagirati. Sve smo to gledali s terena, sa zagrijavanja. Kada je nastao kolaps i svega po terenu, mi smo se odvojili. Ja sam se s dijelom igrača približavao tunelu i gledao i dalje što se dešava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.