Petković – junak europske pobjede Dinama i strijelac koji je odbio dati izjavu Indexu

petković
Foto: fah

Dinamo je golovima sjajnog hrvatskog reprezentativca Brune Petkovića došao do velike europske pobjede u osmini finala Konferencijske lige protiv PAOK-a. Modri su nakon 46 godina svladali jednu grčku momčad te su pritom stigli na korak do plasmana u četvrtfinale. Ali i pojačali svoj klupski koeficijent u Europi te koeficijent koji je Hrvatsku vratio na 20. mjesto s tendencijom daljnjeg napredovanja ukoliko bi hrvatski prvak dogurao do kraja trećeg po snazi UEFA-inog klupskog natjecanja. No, Petković će ostati zapamćen i zbog njegovog odbijanja izjave Indexu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
> Petković: Par golova više ili manje ne mogu definirati kakav sam igrač

Sjajni Petković i važnost za reprezentaciju

Kako smo već spomenuli, junak ove velike pobjede bio je Bruno Petković, koji sjajno ove sezone igra u Europi, čak i bolje nego u domaćem prvenstvu te je vodeći strijelac konferencijske lige. Kad smo kod domaćeg prvenstva recimo kako je Petković drugi najbolji strijelac HNL-a. UEFA je objavila i kako je hrvatski reprezentativac proglašen igračem tjedna u Konferencijskoj ligi.

Sjajna forma Brune Petkovića, dakako, može radovati i izbornika Zlatka Dalića uoči okupljanja reprezentacije, a u sklopu priprema za predstojeće Europsko prvenstvo koje će se održati ovo ljeto, a na kojem Vatreni ponovno imaju velike ambicije.

> Dinamo nakon 46 godina slavio protiv grčkog kluba

Podsjetimo, Petković je na prošlom Svjetskom prvenstvu svojim pogotkom u posljednjim minutama drugog produžetka četvrtfinala donio Hrvatskoj izjednačenje koje je na kraju rezultiralo jednom od najvećih pobjeda Vatrenih u svojoj povijesti. Bila je to pobjeda protiv Brazila nakon izvođenja jedanaesteraca. Nažalost, kako se u nogometu, sportu općenito, događaju promašaji, Petković je bio jedan od onih koji je u finalu Lige nacija protiv Španjolske, a tijekom izvođenja jedanaesteraca promašio kazneni udarac. Tako su Španjolci osvojili ovaj trofej poslije jedne divovske utakmice dva sportska rivala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, Petković je i na reprezentativnoj sceni važan kotačić u pobjedničkom stroju Zlatka Dalića, dok je u Dinamu kapetan i stožerni igrač oko kojeg se zapravo sve vrti, koji asistira, koji razigrava, prihvaća lopte te na kraju zabija. Naravno da je ovaj rezultat Dinama protiv PAOK-a dodatno u Europi podigao ugled hrvatskog nogometa, donio je i promociju Prvoj HNL, ali je i podignuo vrijednost Petkovića na nogometnom tržištu te su o njemu hvalospjevima pisali ne samo hrvatski već i brojni strani mediji, pogotovo oni grčki.

Petković i odbijanje Indexa

Kad smo kod medija, podsjetimo, Petković je svojedobno povukao potez koji je privukao veliku pozornost u hrvatskoj sportskoj javnosti, ali ne samo sportskoj. Naime, nogometaš Dinama jednom je prilikom zatražen izjavu. Pitao je za koga, a kad je čuo da je za Index uzvratio je: “Indexu ne dajem ništa. Oprostite. Nije ništa protiv tebe osobno”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dobro, ali ja sam poslan ovdje, moram odraditi. Hoćeš mi reći razlog možda?”, viknuo je novinar dok je Petković išao prema autobusu, ali nije dobio odgovor.

Podsjetimo, Matija Babić, pokretač portala Index, ranije je čestitao provokatorima koji su bacanjem baklji na nogometni teren na Europskom prvenstvu namjerno nanijeli veliku štetu hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji i cijeloj Hrvatskoj. Portal Index mjesecima je bez uspjeha pozivao na bojkot Vatrenih. Svaku utakmicu hrvatske nogometne reprezentacije portal Index, koji je ”bojkotirao Hrvatsku”, popratio je s barem desetak članaka. Na Facebooku Babić se ”proslavio” uvredljivim i ponižavajućim komentarima na račun hrvatskih branitelja, hrvatskih sportaša, poput Blanke Vlašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.