Pezzi: “Žao mi je momaka koji nisu doživjeli radost s Hajdukom”

Foto: snimka zaslona

Edo Pezzi je u razgovoru s Petrom Vlahovom prokomentirao novog trenera Hajduka Valdasa Dambrauskasa, ali osvrnuo se i na širu sliku oko dugogodišnje krize splitskog kluba, koji je zadnji naslov hrvatskog prvaka osvojio davne 2005. godine, te je od tada promijenio više od 20 trenera, a u zadnjih 20 godina više od 40!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Mislim da Torcida nije oduševljena. Predugo se čeka trofej, predugo se čeka radost. Meni je žao ovih momaka koji su mladi i koji nisu doživjeli lijepe dane, rekao je Pezzi o Dambrauskasu, naznačivši da nije problem u Litvancu nego više u prezasićenosti stalno novim imenima.

Potkrijepio je svoje razmišljanje o stanju svijesti prosječnog navijača Hajduka anegdotom:

– Ima jedan doktor menadžmenta iz vrha “Našeg Hajduka”, počeo je kao klinac, otac ga je vodio na stadion. On živi u Londonu, profesor je na prestižnom fakultetu, ali nije zadovoljan. Cura ga je pitala je li on zadovoljan, a on joj je odgovorio: “Zadovoljan sam jer imam tebe, zdrave roditelje u Splitu, dobru plaću i odličan stan, ali sam nesretan jer nisam doživio Hajdukovu titulu, a što će mi život bez titule”. Takvih ima ljubavi, to je nešto što je duboko ukorijenjeno u naše navijače, kaže Pezzi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kerum im je dao kontrolu, ali sad su malo u nokdaunu”

– Imam dojam da se zadnje dvije godine nešto događa oko “Našeg Hajduka”, nešto pozitivno, jer tu ima puno školovanih momaka. Skloni smo kazati Torcida, ovo-ono, da su to neki huligani, ali nije baš tako, ima tu puno školovanih momaka. No oni su sada u jednom nokdaunu, ne znaju što će. Kerum im je dao da rade ovo što rade, da vode izbore, no sad vide da to baš ne ide. Bili su izbori, nije išlo, pa su pozivom zvali Jakobušića, no opet ne ide. To je složena tema kojom bi se morala pozabaviti gradska vlast, smatra splitski novinar te kaže da je sve jača ideja o svojevrsnoj “centralizaciji” Hajduka:

– Postoji jedna struja u Splitu koja smatra sve više da bi kao većinski vlasnik gradonačelnik morao biti predsjednik, barem počasni, pa da on nađe dva čovjeka koji znaju što je nogomet, da vode klub stručno kao što to rade svugdje u svijetu, jer s ovakvim improvizacijama Hajduk neće tako skoro na zelenu granu, zaključio je Pezzi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.