Pezzi oštro na Dalića: On robuje bivšim vremenima

Foto; snimka zaslona

Od razočaranja do euforije pa nazad, to može samo nogomet, a gost RTL Direkta bio je sportski novinar i komentator Edo Pezzi. On je, u maniri Tomislava Ivkovića, napao Zlatka Dalića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako ste se vi osjećali kada je sudac odsvirao kraj?

“Toliko je utakmica u mojim nogama. Ja nisam bio niti fasciniran ničim jer sam vidio kuda to vodi. To je već bilo u prvoj utakmici gdje mi nismo uopće postojali. Nismo postojali niti u drugom poluvremenu druge utakmice. Igrali smo zadnjih 15 minuta i pokazali neke dječačke gluposti da tako kažem i dobivenu utakmicu izgubili. To si ozbiljni reprezentacijama ne smije dogoditi. Tu su greške u izmjenama igrača, u pristupu”.

Što je danas nedostajalo Hrvatskoj da uzme sva tri boda?

“Ovo je jedna momčad koja je svoje dala, koja je istrošena, umorna, a Dalić robuje tim nekim bivšim vremenima. Nema u sportu prošlih vremena. Zasluge su lijepa stvar, ali dijelimo, plakete, nagrade, što hoćemo. Mi smo u Ligi nacija imali ovakvu jednu situaciju. Kada je Dalić govorio da to natjecanje nije uopće potrebno, da ne valja, a onda su ovi momci upravo s klupe napravili preokret i situaciju da se mi visoko plasiramo. Mislim da je otpočetka nešto loše bilo u pripremi”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očito prvo poluvrijeme loše, drugo puno bolje, kraj opet nesiguran. Što smo naučili iz ove utakmice, što mora biti drukčije?

“U utakmicu se ulazi ratnički, borbeno, angažirano, da nema da jedan igra s loptom, a drugi gledaju. A toga smo se danas nagledali. Albanija je imala ogromnu želju. Ne kažem da mi nismo imali želju, ali nismo je realizirali”.

> Ivković napao Dalića: Što je sve u trenerskoj karijeri osvojio ‘analitičar’ HRT-a?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekujete li Pašalića i Sučića u prvoj postavi protiv Italije?

“Mislim da dvije laste ne čine proljeće i da tu treba napraviti jedan vrlo ozbiljan zaokret. Pitanje koliko mi imamo spremnih igrača. Moramo se odlučiti i dati šanse mlađima, pa neka se oni bore i s drugim žarom igraju jer ovi su naši momci očito premoreni ili je možda došlo do zasićenja između njih i stručnog stožera. Treba izginuti da bi se dobila utakmica”.

Italija je očito odlučujuća utakmica. Prenosili ste sve pobjede Hrvatske protiv Italije na službenim utakmicama. Kakav nas protivnik čeka?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Uf, vrlo nezgodan protivnik jer Italija može imati trenutne krize i slabe igrače, ali Italija ima disciplinu i ima organizaciju i ima red u igri i to će nam biti strašno teška utakmica”.

“Oni će izginuti da nas dobiju i neće biti lako. Nikad nisam prognozirao. Ja bih volio da dobijemo 1:0. Hoće li eksplodirati naša momčad, to vi nikada ne znate od naših igrača. Poželimo da svi uđu u utakmicu i da pokažu da nisu za eliminaciju”.

Ikona talijanskog nogometa ovoga je tjedna stigla u Split, Gennaro Gattuso novi je trener Hajduka. Što bi mogao donijeti na Poljudu?

“Gattuso je vrlo zanimljiv. Dobro je imati takvog trenera. A oklade padaju na jednu temu, a to je : Hoće li Gattuso dočekati duge rukave ili neće?”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.