Tko o čemu, Srbi o civiliziranosti: ‘Gospodo’ Hrvati i Albanci, gledajte i učite

Hamburg, 19.06.2024. - Utakmica 2. kola skupine B nogometnog Europskog prvenstva između Hrvatske i Albanije. Na fotografiji navijači, hrvatska zastava. foto HINA/ Damir SENČAR/ es

Stefan Smuđa, novinar srpskog portala B92, kritizirao je Hrvate i Albance. Naime, jedan dio navijača zajednički je skandirao za vrijeme susreta “Ubij Srbina”. Hvali se kako su navijači Srbije i Slovenije jučerašnji dan proveli zajedno u središtu Münchena, a Hrvatskoj i Albaniji šalje bahatu poruku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Zlu krv, uvrede i sramotne riječi Srbi i Slovenci ostavljaju onim drugim, zaostalim Balkancima koji su debelo skrenuli s društvenog puta. Spremni da im u četvrtak u Münchenu održe sat poštovanja i sportskog ponašanja. Pa vi, ‘gospodo’ Hrvati i Albanci – gledajte i učite. Dok ste još na prvenstvu”, zaključuje se u komentaru. Zanimljivo, kao da su Srbi ikad išta postigli na prvenstvima.

> Ivković napao Dalića: Što je sve u trenerskoj karijeri osvojio ‘analitičar’ HRT-a?

“U Njemačkoj je tijekom prvenstva Europe bilo dovoljno samo pet dana da se jasno profiliraju oni koji su došli igrati nogomet, popiti kvalitetno pivo i dobro se zabaviti od onih koji su došli prijetiti, vrijeđati i pozivati na ubijanje. Ne mora vam se mnogo crtati – ovi potonji su svoje pravo lice pokazali u srijedu u Hamburgu, u međusobnom duelu. Navijači Hrvatske i Albanije su međusobno ljubili svoje zastave, grlili se i “bratski” pjevali uglas – da treba ubiti Srbina. Baš ‘europski, kulturno i sportski'”, ističe se u komentaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“‘Bratski’ su Hrvatska i Albanija podijelile bodove rezultatom 2:2 i ostale poprilično daleko od nokaut-faze. Srećom po njih, ali i sve nas, nepuna 24 sata kasnije imat će priliku vidjeti pokaznu vježbu o tome kako se ponašati civilizirano na jednom velikom nogometnom natjecanju. Nije potrebno biti preveliki prorok, već je samo dovoljno boraviti na licu mjesta kako biste se uvjerili u nepostojanje bilo kakve zle krvi između Srba i Slovenaca u bavarskoj regiji”, dodaje se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.