PH šah: Trojica na vrhu

Foto: Fah

U 8. kolu 19. Zatvorenog pojedinačnog prvenstva Hrvatske za šahiste u Bjelovaru najveći favoriti zabilježili su nove pobjede i učvrstili se u vodstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Branitelj naslova prvaka Ivan Šarić je u sjajno igranoj topovskoj završnici svladao Bojana Kurajicu, a prate ga Marin Bosiočić i Zdenko Kožul. Bosiočić je u taktički izvrsno vođenoj partiji nanio drugi poraz Robertu Zelčiću i definitivno ga isključio iz borbe za prvo mjesto, a Kožul je u napadu na kraljevu krilu osvojio kvalitetu protiv Blažimira Kovačevića i zatim ekspresno slomio njegov otpor.

Pobjedu je zabilježio i Saša Martinović, koji je u “ljepotici” od samo 26 poteza nadigrao Zorana Jovanovića. Ante Brkić je remijem s Hrvojem Stevićem pokvario izglede u borbi za prvo mjesto, a relativno brzo bod su podijelili Ante Šarić i Ognjen Jovanić.

Rezultati 8. kola:
Bosiočić-Zelčić 1-0, Kurajica-Šarić I. 0-1, Brkić-Stević remi, Šarić A.-Jovanić remi, Kovačević B.-Kožul 0-1, Martinović-Jovanović 1-0.
Poredak poslije 8. kola:
Bosiočić, Šarić I., i Kožul po 5,5 bodova, Brkić 5, Martinović 4,5, Stević i Zelčićpo 4, Jovanović i Šarić A. po 3,5, Jovanić 3, Kurajica i Kovačević B. po 2 boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.