PH šah: U 1. kolu odlučeno pet od šest partija

Foto: Fah

U hotelu “Central” u Bjelovaru počelo je 19. Zatvoreno pojedinačno prvenstvo Hrvatske na kojem sudjeluje 12 naših ponajboljih velemajstora predvođenih braniteljem naslova prvaka Ivanom Šarićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naš najbolji velemajstor je u prvom kolu na briljantan način kao crni u završnici nadvisio Sašu Martinovića, a odlučeno je čak pet partija. Ante Brkić je vješto iskoristio nespretan položaj figura Marina Bosiočića, Robert Zelčić je kao crni izvrsnom pozicijskom igrom svladao Blažimira Kovačevića, vrlo uvjerljiv bio je i Ante Šarić u partiji s Bojanom Kurajicom, baš kao i Zdenko Kožul, koji je impresivnom tehnikom u završnici iskoristio nešto aktivniji položaj figura protiv Ognjena Jovanića. Jedini salonski remi viđen je u partiji između Zorana Jovanovića i Hrvoja Stevića.

Rezultati 1. kola:
Brkić-Bosiočić 1-0, Šarić A.-Kurajica 1-0, Kovačević B.-Zelčić 0-1, Martinović-Šarić I. 0-1, Jovanović-Stević remi, Kožul-Jovanić 1-0.
Na prvenstvu će se odigrati 11 kola po Bergerovu sustavu natjecanja u tempu 90 minuta za 40 poteza i 30 minuta za ostatak partije uz uobičajeni dodatak od 30 sekundi poslije svakog odigranog poteza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.