Vratili se brončani karataši

Foto: fah

Hrvatska karate reprezentacija u ponedjeljak se vratila iz Španjolske gdje je prošloga tjedna na Europskom prvenstvu u Guadalajari osvojila tri odličja, u pojedinačnoj konkurenciji brončana odličja osvojila su braća Ivan i Anđelo Kvesić, dok je broncu osvojila i muška reprezentacija u borbama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je tako broj osvojenih seniorskih medalja sa europskih prvenstava od samostalnosti povećala na čak 81.

“Mi se u posljendjih 15-ak godina nikada nismo vratili bez ijedne medalje s nekog velikog natjecanja. No, moramo biti iskreni i priznati da osim kvalitete morate imati i malo sreće”, izjavio je po povratku sa EP-a predsjednik Hrvatskog karate saveza Davor Cipek.

Ivan Kvesić je u Guadalajaru otputovao kao aktualni svjetski prvak u kategoriji do 84 kilograma, no u polufinalu EP-a zaustavio ga je Bjelorus Anton Isaku. Ipak, u dramatičnoj borbi za broncu u subotu je svladao Francuza Farouka Abdelssalema i to u posljednjoj sekundi dvoboja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anđelo je, pak, u kategoriji preko 84 kilograma nakon bronce sa SP 2016. u Linzu pridodao i broncu s kontinentalnog natjecanja.

“Napokon sam uspio osvojiti tu medalju koja mi puno znači i daje mi motivaciju da nastavim ovim ritmom, jer mislim da pripadam europskom i svjetskom vrhu”, rekao je Anđelo Kvesić.

Na sljedećim Olimpijskim igrama u Tokiju sljedeće godine po prvi put će se u programu naći i karate, a Ivan Kvesić je realni kandidat za nastup na tom natjecanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.