Pilić o “magiji” Pavića i Mektića: Oni se slažu igrački, ali i ljudski

nikola pilić
Foto: snimka zaslona

Teniska legenda Nikola Pilić osvajač je pet Davis Cupova i pobjednik US Opena u parovima. U emisiji Nippon prokomentirao je sjajan uspjeh Mate Pavića, Nikole Mektića, Ivana Dodiga i Marina Čilića na olimpijskom turniru parova, ali i ispadanje svog bivšeg štićenika Novaka Đokovića u polufinalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Prvo, čestitam momcima na zlatu i na srebru. Stvarno su pokazali kako se treba boriti za svoje boje. Imali su malo sreće, ali i jako puno hrabrosti i kvalitete. Zamislite da nam je netko prije turnira rekao da ćemo uzeti zlato i srebro, rekli bi da nisi baš objektivan.

Od Pavića i Mektića smo ipak, kad su prvi par svijeta, očekivali visok doseg…

– I braća Bryan su bili broj jedan pa nisu nikad osvojili. Ovo je svakako velik uspjeh hrvatskog tenisa, ne samo tenisa nego i sporta, podstrek mladima da više rade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što je tako magično u Paviću i Mektiću, počeli su igrati zajedno prije praktički pola godine i ruše sve pred sobom?

– Oni se stvarno slažu izvanredno, ne samo igrački nego i ljudski. Oni točno imaju svoju taktiku u paru, točno znaju kad će krosirati, kad idu na prvi, kad na drugi servis, kad na forhend, kad ne bekhend. Iz svojih kvaliteta stvarno izvlače maksimum i moram ih pohvaliti.

Kumovi Čilić i Dodig su im jedini uzeli servis na turniru…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Oni su im jedini uzeli servis, u drugom setu. Moglo je biti “gusto”, u “tie-breaku” imali su 6-0, bilo je 8-6 i moglo je biti 8-7, onda je Pavić odigrao jedan divan poen, 9-6, i bilo je gotovo. Za tenis u Hrvatskoj ništa bolje se nije moglo dogoditi.

Gdje je dečkima, Paviću i Mektiću, kraj?

– U sportu nema garancije. Vidio sam u svojih 60 godina na teniskim terenima svega i svačega. Oni su vrlo kvalitetni i sigurno će i dalje imati dosta pobjeda. Imate jedan loš dan i recimo izgubite četvrtfinale US Opena, tko kaže da se to neće dogoditi, ili da neće osvojiti? Oni su kvalitetni i ovo u Tokiju je za divljenje.
Novaku Đokoviću bio je trener, prokomentirao je njegovo ispadanje u polufinalu singla:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– On je to htio, no ja ga danas u trećem setu nisam mogao prepoznati, njegovo lice, on kao da nije mogao disati. U trećem setu to nije bio Novak, on je s Nishikorijem igrao u šestoj brzini, danas to nije bio on. No to se dogodi.

Sutra ga čekaju dvije borbe za broncu…

– Psihički se dignuti nakon ovoga nije jednostavno, on je sigurno mislio da može osvojiti zlatnu medalju.

– Finale je jako neočekivano, ali Zverev je peti igrač svijeta i na cementu je jako dobar. Hačanov je iznenadio plasmanom u finale. Zverev je favorit, ali i Đoković je danas bio favorit i nije dobio, zaključio je Pilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.