Nikola Pilić o tenisaču koji veliča četništvo: ‘Zapadni mediji zanemaruju njegov niz’

Foto: fah

Bivši izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije Nikola Pilić, komentirao je odnos snaga u svjetskom tenisu, dakako, u fokusu je odnos između trojice najboljih, Rogera Federera, Novaka Đokovića te Rafaela Nadala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Teško je zamisliti Federera kako osvaja još jedan ili dva Grand Slama. Ne kažem da on to ne može, ali je jako teško. On sada, ne brojeći Novaka i Rafu, naspram sebe ima jedan mladi val tenisača kao što su Daniil Medvedev, Dominic Thiem, Alexander Zverev… Federer već ima 39 godina. Po mom mišljenju utrka za najboljeg svih vremena spala je samo na dva imena”, kazao je Nikola Pilić.

Iskusni stručnjak smatra kako se ne priča dovoljno o rekordima koje napada srpski tenisač.

”Nije mi jasno zašto zapadni mediji toliko zanemaruju njegov niz provedenih tjedana na vrhu ATP liste. Ukoliko imate jednog igrača koji je proveo 300 i više tjedana na prvom mjestu, to znači da je taj igrač dominantan i konstantan više od 10 godina. Zar to nije veliko dostignuće? ”, zapitao se Pilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pilić smatra da još uvijek postoji velika razlika između velike trojice Novaka, Rogera i Rafe u odnosu na ostatak ATP Toura.

”Prirodan proces je da njih trojica polako “usporavaju”. Svakako, to će se dogoditi. Razlika između njih i ostatka se nekada mjerila kilometrima, sada se to svelo na centimetre, ali stara garda još uvijek puno toga za pokazati”, zaključio je Nikola Pilić.

Podsjetimo, nedavno je javnost šokirala fotografija Novaka Đokovića s rakijom na kojoj je lik četničkog ratnog zločinca iz Drugog svjetskog rata, Draže Mihailovića. Ovaj nacist je, nažalost, u Vučićevoj moralnoj ubožnici od države gotovo u potpunosti rehabilitiran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.