Pique odlučio ostati odan reprezentaciji unatoč kritikama zbog stava o neovisnosti Katalonije

Foto: snimka zaslona

Branič Barcelone i španjolske reprezentacije Gerard Pique izjavio je u srijedu da je razmišljao o napuštanju nacionalne vrste zbog kritika na račun svojih stavova o referendumu o neovisnosti Katalonije, ali je ipak odlučio igrati za La Roju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Piquea su navijači izviždali na otvorenom treningu španjolske reprezentacije u ponedjeljak, dan nakon što se rasplakao zbog nasilnih incidenata koji su se dogodili u Kataloniji kada je policija pokušala spriječiti glasače da glasuju na referendumu.

Pique, koji je glasovao u nedjelju, tada je izjavio da je spreman napustiti reprezentaciju ako se izbornik Julen Lopetegui ili njegovi suigrači budu osjećali nelagodno uz njega, no u srijedu je izjavio da je potpuno odan reprezentaciji.

“Razmišljao sam o napuštanju reprezentacije, ali na kraju morate razmotriti sve opcije i nakon dugog razmišljanja o svemu odlučio sam da je ne napuštam jer ako to uradim onda ću dopustiti ljudima koji su me vrijeđali da pobijede”, kazao je Pique na konferenciji za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Vjerujem da su ljudi koji su mi zviždali manjina i ne želim im omogućiti taj luksuz mog odlaska iz reprezentacije. Vjerujem da ima mnogo ljudi, čak i u toj skupini, koji žele da ostanem i pomognem u pobjedi”.

Tridesetogodišnji Pique je odigrao 91 utakmicu u dresu španjolske reprezentacije s kojom je 2010. osvojio naslov svjetskog prvaka, a 2008. i 2012. naslov europskog prvaka.

Španjolska, vodeća u skupini G s 22 boda, tri više od drugoplasirane Italije, igra protiv Albanije u petak i ako pobijedi osigurala je nastup na SP 2018. u Rusiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.