Pitanje sigurnosti: Francuske vlasti protjeruju beskućnike i tražitelje azila iz Pariza uoči OI

Foto: fah

Francuske vlasti nastavile su protjerivati ​​beskućnike, uključujući i tražitelje azila, u Parizu uoči Olimpijskih igara koje počinju sljedeći mjesec, podatak je iz izjvješća jedne nevladine organizacij.e. Sve je počelo rije godinu dana. 12 545 ljudi protjerano je iz Pariza u razdoblju 2023.-2024., što je povećanje od 38,5 posto u odnosu na 2021.-2022., poručuje francuska nevladin kolektiv Le Revers de la Medaille.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cilja se na ‘manje poželjne’ populacije poput tražitelja azila, obitelji koje žive u nesigurnim uvjetima i ovisnike. Demontirali su šatorske kampove u glavnom gradu u koje su ilegalni migranti našli utočište i spriječili ih da se vrate na ista mjesta ne pruživši im sigurnije rješenje i sklonište, navodi se.

Ova organizacija predlaže da se širom zemlje uspostavi 20 000 mjesta u skloništima, kao i humanitarni centar za one deložirane iz Pariza. Ide se u smjeru da ne bi trebali biti protjerani iz Pariza bez trajnog rješenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.