Pjanić: ‘Srce bi me boljelo da Bosna gleda kako njen igrač nastupa za Francusku’

Foto: Twitter

Bosansko – hercegovački reprezentativac Miralem Pjanić s reprezentacijom svoje zemlje zapravo nije napravio ništa, osim jednog plasmana na Svjetsko prvenstvo, bilo je to 2014., no zato je u klubovima u kojima je igrao ostavio dubok trag. Naime, Pjanić je u svojoj karijeri odigrao 95 utakmica za Bosnu i Hercegovinu te je zabio 15 golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Malo je poznato da je Pjanić jedva zaigrao za BiH, naime, jedan je od mnogih čije je djetinjstvo prekinuto velikosrpskom agresijom te je s obitelji zbog rata napustio zemlju, igrao je za mlade selekciju Luksemburga, koji mu je pružio utočište u to vrijeme. Godine 2007. godine Pjanić je birao između seniorskih reprezentacija Luksemburga i BiH, a odlučio se za Bosnu i Hercegovinu. S obzirom kako nije imao putovnicu Bosne i Hercegovine Pjaniću je bio potrebno odobrenje FIFA-e, nakon što je čekao osam mjeseci dobio je putovnicu BiH. Navodno mu je pomogao Željko Komšić, član predsjedništva BiH, kojeg su Hrvatima izabrali – Bošnjaci.

U razgovoru za francuski Canal+ Pjanić je otkrio kako se odlučio se BiH, navodno su u igri bili Luksemburg, BiH i Francuska. Pjanić je u Francuskoj živio i igrao sedam godina, dakle, igrao je za Metz i Lyon.

“Nazvao me tadašnji francuski izbornik Raymond Domenech i pitao želim li igrati za Les Bleus, ali nekoliko dana ranije obećao sam se Bosni. Zahvalio sam se Domenechu na pozivu jer sam bio realan. Jako bih se teško probio u reprezentaciju Francuske. Osim toga, srce bi me boljelo da Bosna gleda kako njen igrač nastupa za Francusku”, poručio je aktualni igrač Barcelone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.