Pjongčang: Kanadi prvo olimpijsko zlato u curling mješovitim parovima

Foto: fah

Kanađani Kaitlyn Lawes i John Morris su postali prvi olimpijski pobjednici u curling mješovitim parovima nakon što su u utorak na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu u finalu sa 10-3 pobijedili Švicarsku (Jenny Perret/Martin Rios).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Broncu su osvojili Olimpijski sportaši iz Rusije supružnici Aleksandr Krushelnitckiy i Anastasia Bryzgalova koji su u borbi za treće mjesto sa 8-4 bili bolji od Norveške (Kristin Skaslien i Magnus Nedregotten).

Lawes je članica ženske kanadske curling ekipe koja je u Sočiju prije četiri godine osvojila zlato, dok je Morris bio dio muške curling momčadi koja je u Vancouveru 2010. godine osvojila zlato, a u povijest su se upisali kao prvi mješoviti par koji nosi titulu olimpijskih pobjednika.

Jenny Perret i Martin Rios su tako svom naslovu svjetskih prvaka dodali i olimpijsko srebro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.